Η δύναμη του θηλασμού

Ιστορία θηλασμού
της Νάντιας

Θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ μαζί σας την δικιά μου ιστορία θηλασμού ή καλύτερα απογαλακτισμού.


Την πρώτη μου κόρη την θήλασα μέχρι 10 μηνών γιατί μετά έμεινα έγκυος για δεύτερη φορά.

Εγώ είχα διαβάσει ότι μπορώ να συνεχίσω τον θηλασμό σχεδόν μέχρι να γεννήσω ξανά όμως εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη αυτό δεν μπορούσε να συμβεί σε εμένα.

Πέρασα άσχημα ψυχολογικά μέχρι το κοριτσάκι μου να μάθει να πίνει από το μπουκάλι το γάλα, γιατί είχαμε ΜΟΝΟ θηλασμό και τις στερεές τροφές φυσικά. Μας πήρε 2 εβδομάδες με κλάματα, άρνηση, απογοήτευση και μεγάλη στεναχώρια και από τις δυο πλευρές.

Μπορώ να πω ότι πέρασα κατάθλιψη εκείνο το διάστημα. Το μόνο που με παρηγορούσε ήταν ο ερχομός του δεύτερου μωρού και η λαχτάρα να θηλάσω και πάλι. Έτσι κ έγινε!

Η δεύτερη κόρη μου είναι 26 μηνών και πριν ένα μήνα σταματήσαμε τον θηλασμό!!! Χωρίς πιέσεις αυτήν τη φορά, ήρεμα, σιγά-σιγά. Φυσικά δεν μπορώ να πω ότι το στάδιο του απογαλακτισμού είναι εύκολο… Αντιθέτως!

Εγώ από την πρώτη εγκυμοσύνη στην δεύτερη, με απόχη 5 μηνών, θηλάζω σχεδόν 3 ΧΡΟΝΙΑ!!Πέρασα υπέροχα σ’ αυτό  το ταξίδι που ήταν γεμάτο με εκπλήξεις και εμπειρίες και πιστεύω ΑΠΟΛΥΤΑ ότι ο θηλασμός ωφελεί το σώμα αλλά και την ψυχή των παιδιών μας.

Όταν πάμε για ύπνο πλαγιάζω και εγώ  μαζί τους και η μικρή μου κόρη παρά τα παραμύθια και τα τραγουδάκια μας για νανούρισμα, γυρνάει από την μεριά μου, βάζει το χεράκι της στα στήθια μου, μου λέει “μαμά θέλεις να σε χαζέψω;” (εννοεί χαϊδέψω) και κλείνει τα ματάκια της ήρεμη, γαλήνια, ευτυχισμένη και αποκοιμιέται!

Για μένα αυτό είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ και αυτή η δύναμη και εμένα αλλά και τα παιδιά μου, μας γεμίζει με τρυφερότητα, αγάπη και σιγουριά!

Θηλασμός = Ευλογία! Ευχαριστώ τον Θεό για τα δώρα που μου έστειλε.

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού και μητρότητας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *