Μόλις ενός μηνός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στη μητέρα

Μόλις ενός μηνός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στη μητέρα

Μέχρι τώρα οι γιατροί πίστευαν ότι μόνο εφόσον η μητέρα είχε θηλάσει για περισσότερο από 6 μήνες θα μειωνόταν ο κίνδυνος να εμφανίσει διαβήτη τύπου 2, ωστόσο, μια νέα μελέτη έδειξε ότι μόλις ενός μηνός θηλασμός αρκεί για την αποφυγή του συγκεκριμένου κινδύνου!


Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ έχει συνδέσει τον διαβήτη τύπου 2 με τις γυναίκες που δεν θήλασαν τα βρέφη τους.

Πάνω από 2.200 γυναίκες έλαβαν μέρος στη μελέτη, ηλικίας από 40 έως 78 ετών. Από τις γυναίκες που δεν θήλασαν, 27% ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2, το οποίο είναι διπλάσιο ποσοστό από τις γυναίκες που θήλασαν ή που δεν είχαν ποτέ παιδιά.

Η Eleanor Bimla Schwarz, MD, η οποία ηγείται της μελέτης είπε: «Η μελέτη μας, παρέχει έναν ακόμη πολύ καλό λόγο για να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να θηλάζουν τα βρέφη τους!! Οι κλινικοί γιατροί πρέπει να εξετάζουν το ιστορικό της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας των γυναικών όταν τις συμβουλεύουν σχετικά με τον κίνδυνο για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2″.

Τα οφέλη του θηλασμού είναι αναρίθμητα τόσο για τις μητέρες όσο και για τα παιδιά! Ξεκινούν από τον πρώτο κιόλας θηλασμό, που θα πρέπει να ξεκινά ιδανικά μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννηση και πολλά από αυτά τα οφέλη διαρκούν εφόρου ζωής!

Κάθε παραπάνω μέρα θηλασμού είναι κέρδος για τη δυάδα μητέρα-παιδί και σύμφωνα με τις συστάσεις της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Παιδική και Βρεφική Διατροφή της Π.Ο.Υ. και της UNICEF, θα πρέπει να είναι αποκλειστική η διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους, ενώ μέχρι να γίνουν 2 ετών ή και περισσότερο, η διατροφή τους να είναι επίσης με μητρικό γάλα και την κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή.

Υπάρχουν τρεις τύποι διαβήτη:

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι όταν το σώμα σας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη και θεωρείται μια αυτοάνοση ασθένεια. Ο διαβήτης Τύπου 1 ελέγχεται καθημερινά με φάρμακα για να αντικαταστήσει στο σώμα την ινσουλίνη που λείπει. Αυτό το είδος βρίσκεται συνήθως σε ασθενείς από νωρίς στη ζωή τους.

Ο διαβήτης Τύπου 2 είναι όταν το σώμα σας απλά δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη και μπορεί να ελέγχεται με δίαιτα και άσκηση σε ήπιες περιπτώσεις. Πιο ακραίες περιπτώσεις χρειάζονται ινσουλίνη σε μορφή χαπιού ή ένεσης. Ο διαβήτης Τύπου 2 συνήθως προσβάλλει άτομα αργότερα στη ζωή τους.

Ο διαβήτης της κύησης αναπτύσσεται όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και απαιτεί φαρμακευτική αγωγή. Αυτή η κατάσταση συνήθως διορθώνετε από μόνη της, όταν ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *