Υπάρχει κίνδυνος αποθηλασμού μετά τα στερεά γεύματα;

Υπάρχει κίνδυνος αποθηλασμού μετά τα στερεά γεύματα;

Παιδίατρος

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την τρομερή προσπάθεια που κάνετε υπέρ του θηλασμού!!

Έχω ένα αγοράκι που σε μία εβδομάδα γίνεται 7 μηνών. Σε κιλά είναι 7175kg και ύψος 68cm. Από νεογέννητο κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό! Έχουμε ξεκινήσει ήδη σχεδόν ένα μήνα τις στερεές τροφές.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής: πρωί θηλασμός (7-8), δεκατιανό φρέσκια φρουτόκρεμα (10-11), μεσημέρι φαγητό (2-3), απόγευμα ρυζάλευρο/φαρίν λακτέ (7-8) και βράδυ θηλασμός (9-10)…

Αισθάνομαι το στήθος άδειο και οι θηλασμοί φυσικά δεν κρατάνε πάνω από μισή με μία ώρα μαζί με αρκετό πιπίλισμα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα γεύματα. Τρώει από 200ml κάθε γεύμα ευχαριστημένο και με το πιατάκι του άδειο!!! Και μπόλικο νεράκι φυσικά…

Δε θέλω να αποθηλάσω γι’ αυτό και απευθύνομαι σε σας. Μου αρέσει που είμαι ανεξάρτητη την ημέρα, αλλά φοβάμαι ότι θα σταματήσει ο θηλασμός.

Υπάρχει περίπτωση να αποθηλάσω κρατώντας μόνο πρωινό και βραδινό θηλασμό; Αν ναι, τι πρέπει να κάνω για να το αποφύγω; Έχει μάθει να κοιμάται μόνος του με μουσική ή κρατώντας τα χέρια μας… Φοβάμαι να μη χαλάσω και την ροή του…

Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας…
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας!!
Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας!!

Με εκτίμηση,

Εύα, Αθήνα
18/12/2013
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και από την μεριά μας συγχαρητήρια και σε σας που με τον θηλασμό σας βάζετε το λιθαράκι σας τόσο στην ατομική σας όσο και στην παγκόσμια υγεία και ευτυχία.

Μας περιγράψατε ένα απόλυτα υγιές βρεφάκι που πέρασε πολύ ομαλά στις στερεές τροφές και ταυτόχρονα θηλάζει όποτε το επιθυμεί και το χρειάζεται.

Στο πόσο συχνά γίνεται αυτό δεν υπάρχει κανόνας. Είναι απολύτως εξατομικευμένο και ορίζεται κάθε φορά από το ζεύγος μαμά και θηλάζων βρέφος.

Είναι γεγονός ότι τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά κατά την εισαγωγή των στερεών τροφών μετά τον έκτο μήνα συνεχίζουν να ζητάνε το στήθος αρκετά συχνά πριν, μετά ή και κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Δεν γνωρίζω εάν οι οδηγίες που λάβατε για την εισαγωγή των στερεών τροφών είχαν αυτή την πληροφορία ή σας είπαν ότι πρέπει να αντικαταστήσετε  τους  ημερήσιους θηλασμούς με τις τροφές και να κρατήσετε μόνο το πρωινό και βραδινό γεύμα με θηλασμό… Είναι μια οδηγία που απευθύνεται στα παιδιά που τρέφονται μόνο με ξένο γάλα και δυστυχώς την δίνουν πολλές φορές και στα μωρά που θηλάζουν.

Εάν δεν δεχτήκατε αυτή την οδηγία και το μωρό σας από μόνο του, βάσει του νόμου προσφοράς- ζήτησης, ρυθμίστηκε έτσι όπως μας περιγράψατε, αφήστε να κυλήσουν τα πράγματα φυσικά χωρίς να αγωνιάτε και να αγχώνεστε για το αν και πότε θα αποθηλάσετε.

Έχετε το γάλα που το δικό σας μωρό χρειάζεται και εφόσον αυτός το επιθυμεί εύχομαι τα πρώτα του, τα δεύτερα, τα τρίτα γιατί όχι και τα τέταρτα  του γενέθλια να σας βρουν αγκαλιά και με το γάλα σας να θρέφει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή του!

Καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι του θηλασμού σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *