Αν το μωρό δεν παίρνει βάρος, υπάρχει λόγος θηλασμού;

Αν το μωρό δεν παίρνει βάρος, υπάρχει λόγος θηλασμού;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα. Έχω μια κορούλα 7μιση μηνών και έχει εδώ και 3 μήνες στασιμότητα βάρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε τα 6 κιλά, βάζει το μήνα 100 με 200 γρ. ενώ έτυχε μήνα να χάσουμε και 20 γρ.

Η παιδίατρος μου έβαλε ένα κατεβατό εξετάσεις αίμα και ούρα, αν και πιστεύει ότι δεν έχει κάτι το μωρό, πιο πολύ προληπτικά. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι μου είπε ότι προφανώς δεν της φτάνει το γάλα μου και ότι μπορεί να χρειαστεί να της δώσουμε ξένο.

Την θηλάζω αποκλειστικά και δεν μπορεί να πάρει μπουκάλι και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να την θηλάσω κι άλλο άλλα φοβάμαι πως το γάλα μου δεν είναι πλέον θρεπτικό και ότι αραίωσε αφού το μωρό δεν βάζει κιλά.

Έχει μειωθεί και η παραγωγή και η ροή μου και πιστεύω πως συμβάλλει και αυτό. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, εφόσον η μικρή μου δεν παίρνει βάρος, υπάρχει λόγος θηλασμού; Γιατί, δεν θέλω να την θηλάζω από δικό μου εγωισμό αν δεν της προσφέρω ουσιαστικά κάτι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΛίναΚιλκίς

16/12/2013

Αγαπητή Λίνα
Το παιδάκι σου σίγουρα  χρειάζεται περισσότερες θερμίδες αλλά αυτές θα τις πάρει με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές και όχι με ξένο γάλα.

Να εμπλουτίσεις τα γεύματα με ελαιόλαδο, δημητριακά, ζυμαρικά, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και γαλακτοκομικά, χωρίς αλάτι και θα είστε μια χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *