Πιπίλισμα στήθους και πιπίλα

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω ένα μωράκι 30 ημερών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά.

Τις τελευταίες 10 μέρες τρώει για λίγο και μετά κοιμάται στο στήθος μου, μόλις την αφήσω στο κρεβατάκι της ξυπνάει και θέλει
πάλι το στήθος για να κοιμηθεί. Αυτό γίνεται όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην τρώει καθορισμένες ώρες και να μην ξεκουράζεται.

Τις τελευταίες δύο μέρες προσπαθώ να της κόψω το “πιπίλισμα” με τον παρακάτω τρόπο: την βάζω στο στήθος, μόλις σταματάει να τρώει την αφήνω κάτω, μέσα σε λίγα λεπτά ξεκινάει το κλάμα και προσπαθώ να της βάλω την πιπίλα (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) κουνώντας την συγχρόνως για να νανουριστεί.

Θα ήθελα την άποψη σας για την μέθοδο που ακολουθώ, μήπως κάνω λάθος που προσπαθώ να την αποκόψω από το πιπίλισμα του στήθους και την εκμάθηση της πιπίλας;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Αγγελική, Ιωάννινα
06/11/2013
Αγαπητή Αγγελική,
τα βρέφη για αρκετές εβδομάδες κάνουν μαραθώνιους θηλασμούς. Θηλάζουν όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, αλλά για να ικανοποιήσουν και άλλα πολλά, γι’ αυτό κάνουν και μη διατροφικό θηλασμό (πιπίλισμα).

Ακολούθησε το ένστικτο σου, να ανταποκρίνεσαι και να είσαι διαθέσιμη στις ανάγκες τού παιδιού σου και όλα θα πάνε καλά και θα επιβεβαιωθούν στην συνέχεια και από τον παιδίατρο σας.

Υπομονή και καλή δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *