Εκδηλώσεις: “Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά”

Εκδηλώσεις: “Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά”

Έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες θα συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα. 


Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών με θέμα “Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά” που διοργανώνουν η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το infokids.gr με ελεύθερη είσοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

στις 18:00 στο IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

ΘΕΜΑ: Βιωματικό Εργαστήρι Για Την Πολλαπλή Νοημοσύνη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Στην πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό εργαστήρι Πολλαπλής Nοημοσύνης με τη σύμβουλο αγωγής και εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Μέσα από αυτό το εργαστήρι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη νοημοσύνης και τις κλίσεις των παιδιών τους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

στις 18:00 στο IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

ΘΕΜΑ: Βία στο σπίτι
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στη δεύτερη συνάντηση, συζητάμε για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες: αίτια και επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) και την τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία 8018011177 (για γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενήλικες)-116111 (για παιδιά και εφήβους).

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

στις 13:00 στο IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

ΘΕΜΑ: «Φάε το ψαράκι σου παιδί μου… και άλλες αστείες ιστορίες!»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς που θα συνοδεύονται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους).

Ένας συγγραφέας παίρνει το μέρος των παιδιών, ένας διατροφολόγος παίρνει το μέρος των γονιών και ένας μάγειρας “γεφυρώνει” το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών.

Τελικά όλοι μαζί καταφέρνουν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους εντέλει ότι και η “ψαρόσουπα” δεν είναι… και τόσο άσχημη τελικά!

Την παρουσίαση θα κάνουν ο καταξιωμένος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Βαρούλκο” Λευτέρης Λαζάρου, ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης με τα βιβλία του Ψαρόσουπα και Ψαροσουπίτσα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και ο Παρασκευάς Παπαχρήστος διατροφολόγος- διαιτολόγος, Μ.Sc. και ιδρυτής του Μednutrition.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑΣ
Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιό τους να μετατρέψουν ένα μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε… τεράστια ψαρόσουπα. Για κακή τους τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν δράση! Και η περιπέτεια ξεκινά…

Δημοσίευση 07/11/2013


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *