Κολικοί και πιπίλα

Κολικοί και πιπίλα

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε με το έργο σας.

Το μωράκι μου είναι αγοράκι 40 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά. Το ΒΓ ήταν 3140 ενώ το ΒΕ 2920 αλλά σε μικρό διάστημα 5-6 ημέρες είχε πάρει το χαμένο βάρος και σήμερα είναι 4700.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι τις τελευταίες 10 μέρες περίπου που άρχισαν οι κολικοί (περίπου 1,5-2 ώρες το απόγευμα μεταξύ 7-10 το βράδυ και σπανιότερα το πρωί για λίγο) ενώ προσπαθούμε να το ηρεμήσουμε με αγκαλιές και βόλτες πάνω-κάτω, λίγο μπρούμυτα, λίγο στην αλλαξιέρα στο μπάνιο με τη βρύση ανοιχτή-του αρέσει να ακούει το νερό που τρέχει.

Όταν το βάζω -ενδιάμεσα από όλα αυτά- στο στήθος για να φάει ή απλά να ηρεμήσει από το κλάμα, τρώει για λίγο άλλοτε 2-3 λεπτά άλλοτε λίγο παραπάνω και ξαφνικά σπρώχνει το στήθος, σφίγγεται, κοκκινίζει και αρχίζει τα κλάματα.

Οπότε, αν αυτό συνεχίζεται για πάνω από 2 ώρες, στο τέλος νιώθω ότι έχει εξαντληθεί και θέλει να κοιμηθεί, άσχετα με το πόσο έχει φάει, και του βάζω πιπίλα και μετά από 10-20 λεπτά κοιμάται συνήθως για 3-4 ώρες και όταν πια ξυπνάει μετά τρώει κανονικά χωρίς κλάματα.

Ανησυχώ μήπως αυτή η μέθοδος που ακολουθούμε με την πιπίλα του διαταράσσει το οποιοδήποτε “πρόγραμμα” φαγητού θα μπορούσε να καθιερώσει, αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο ακόμα, καθώς επίσης και για το κλάμα στο στήθος ενώ με την πιπίλα ηρεμεί.

Περιμένω την γνώμη σας

Με εκτίμηση,
Ρένια, Αθήνα

24/09/2013

Aγαπητή φίλη,
κολικοί (πρώτου τριμήνου) είναι. Θα περάσουν με υπομονή και πολύ στήθος -ακριβώς δηλ. όπως πολύ σωστά κάνετε μέχρι τώρα!- μόλις ωριμάσει το μωράκι σας (δε γνωρίζουμε ακριβώς πού οφείλονται οι κολικοί -και όχι, δε φταίνε οι γονείς).

Όσο για τη πιπίλα θεωρώ ότι ένα παιδί που θηλάζει αποκλειστικά δε τη χρειάζεται μια και είναι εφοδιασμένο ήδη με την πιο κατάλληλη για αυτό, δηλ. τη θηλή σας!

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *