5ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΦΥΚΕ: «Η Υγεία του παιδιού και του εφήβου»

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΦΥΚΕ: «Η Υγεία του παιδιού και του εφήβου»

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: mitrikosthilasmos.com

Η µη κερδοσκοπική Εταιρεία Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης (Ε.Φ.Υ.Κ.Ε.), διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με γενικό θεματολόγιο: «Η Υγεία του παιδιού και του εφήβου» και δύο Στρογγυλά Τραπέζια που επικεντρώνονται στον Μητρικό Θηλασμό.


Το φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα από 13-16/9/2012 στον Νομό Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, η 18η κατά σειρά επιστημονική συνάντηση της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. θα γίνει στις 13/09/2013 στο Βελεστίνο, στη γενέτειρα του Ρήγα του Βελεστινλή, στο Δήμο ΦΕΡΩΝ και στις 14-16/09/2013 στην όμορφη Πορταριά στο Πήλιο.

Το Συνέδριο που τελεί Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, έχει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (αριθμός απόφασης έγκρισης ΕΟΦ: 43230/30/5/2013), µοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Έγκριση Μοριοδότησης: 2565/12/8/2013) με 20 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (ΣΙΕ) και γίνεται σε συνεργασία με άλλες Επιστημονικές Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες και Ιδρύματα, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία της χώρας, Κέντρα Υγείας (ΚΥ), αλλά και σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Το συνέδριο είναι ανοικτό για δωρεάν* παρακολούθηση απ’ όλους. Είναι ανοικτό σε λειτουργούς δημόσιας υγείας (γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων), εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μεταπτυχιακούς σπουδαστές, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές απλούς πολίτες και όλους όσους άλλους ενδιαφέρει.

Θεματολόγιο

Το 5ο Συνέδριο της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. θα φωτίσουν με την γνώση και την εμπειρία τους διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες απ όλη την Ελλάδα καθώς και μέλη της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. που βρίσκονται στο Εξωτερικό, στη Κύπρο και στη Γαλλία, με ενδιαφέροντα θέματα μέσα από είκοσι (20) στρογγυλά τραπέζια τα οποία περιλαμβάνουν βασικές εισηγήσεις, καθώς επίσης και δορυφορικές βραχείες ομιλίες, ενώ θα υπάρξουν και πολλές συνεδρίες με Ελεύθερες και Αναρτημένες Ανακοινώσεις.

Τα θέματα που επιλέχθηκαν για το φετινό Συνέδριο είναι: “Επίκαιρα–Επείγοντα και χρόνια ιατροκοινωνικά θέματα, αλλά και θέματα λοιμώξεων–λοιμωδών νοσημάτων εμβολιασμών και πρόληψης”, με κύρια επικέντρωση σε θέματα επίκαιρα που απειλούν την υγεία σωματική και ψυχική, των παιδιών-εφήβων νέων.

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Δύο από τα στρογγυλά τραπέζια του Συνεδρίου επικεντρώνονται στο θέμα του μητρικού θηλασμού:

6ο Στρογγυλό Τραπέζι: “Μητρικός θηλασμός χθες και σήμερα”:

  • Καραμπερόπουλος Δημήτριος: «Συμβουλές για το μητρικό
    θηλασμό στην προεπαναστατική εποχή»
  • Δασκαλάκη Άννα: «Αλληλοεπιδράσεις μάνας – παιδιού που
    θηλάζει»
  • Αναστασίου-Κατσιαρδάνη Αναστασία και συν.: «Γνώση –
    στάση και συμπεριφορά απέναντι στο μητρικό θηλασμό και οι παράγοντες που
    επηρεάζουν. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικού δείγματος. Πρόδρομη
    μελέτη».
  • Καραγκιόζογλου-Λαπούδη Θωμαΐς: «Μητρικός Θηλασμός το χρυσό πρότυπο. Η σημασία των
    συμβιωτικών στο βρεφικό γάλα».
  • Παφίλη Ιωάννα: «Απογαλακτισμός».
13ο Στρογγυλό Τραπέζι: “Υγιής σχέση μητέρας-πατέρα-παιδιού: Ο Ρόλος του μητρικού θηλασμού”:
  • Αδαμίδης Δημήτριος: «Χτίζοντας τα θεμέλια της σχέσης μητέρας-παιδιού».
  • Ψαθά Αικατερίνη: «Παραμένοντας σεξουαλικά ενεργές και επιθυμητές κατά τη γαλουχία».
  • Μπιρλιράκης Βασίλειος: «Φάρμακα που επιτρέπονται κατά τη γαλουχία».

*Η απλή παρακολούθηση του συνεδρίου και η ευκαιρία στη γνώση είναι δωρεάν. Για τους συνέδρους και ενεργά συμμετέχοντες με εργασία και όσους θέλουν να παραλάβουν το υλικό του Συνεδρίου και να συμμετέχουν σε όλο το Κοινωνικό Πρόγραμμα του, υπάρχει συμβολική συμμετοχή/εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Στο site της ΕΦΥΚΕ: www.efyke.gr
  • Στο email: anasgr@gmail.com
  • Στα τηλέφωνα: 6937676725, 6938375762, 6982017001, 6970797471
  • Στο Φαξ: 2421500105

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *