Μωρό βάρους 6,350 κιλών γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό!

Μωρό βάρους 6,350 κιλών γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό!

Η Jasleen, είναι ένα νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου με φυσιολογικό τοκετό, παρότι τα μωρά του μεγέθους της… συνήθως έρχονται στο κόσμο με καισαρική.


Στη μητέρα της οι γιατροί είχαν διαγνώσει πως πάσχει από διαβήτη. Ο gestational diabetes, όπως είναι γνωστός, εμφανίζεται περίπου στην 24η βδομάδα εγκυμοσύνης και μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σε μέγεθος νεογέννητου από το συνηθισμένο…

Η Jasleen που ζυγίζει 6,350 κιλά και έχει ύψος 57,4 εκατοστά, γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Leipzig στη Λειψία της Γερμανίας κατακτώντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ στην χώρα και μάλιστα χωρίς καισαρική αλλά με φυσιολογικό τοκετό. Το 2011 είχε γεννηθεί ένας αγοράκι, ο Jihad ο οποίος ζύγιζε 5,896 κιλά.

Τώρα η μικρή και η μαμά της χαίρουν άκρας υγείας αν και η περίπτωσή της Jasleen απέχει πολύ από το να την χαρακτηρίσει κανείς “μικρή”!

Μωρά-γίγαντες

Δεν είναι λίγα τα γιγάντια μωρά που έχουν γεννηθεί ποτέ ανά τον κόσμο!

Το 2011 γεννήθηκε ο Ζντράβκο στη βουλγαρική πόλη Σλίβεν, ένα αγοράκι βάρους 6,5 κιλών με ύψος 57 εκατοστά (το μεγαλύτερο μωρό στη Βουλγαρία), ενώ στο Τέξας την ίδια χρονιά είχε έρθει στη ζωή ένα νεογέννητο με βάρος 7,3 κιλά!

Μόλις πριν από δυο εβδομάδες γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ η Άντισον Γκέιλ Σέσα, με βάρος 6,24 κιλά και ύψος 63,5 εκατοστά. Το ρεκόρ όμως ως το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στον κόσμο κατέχει ο Ακμπάρ, ένα αγοράκι από την Ινδονησία που το 2009 γεννήθηκε με βάρος 8,7 κιλά και ύψος 62 εκατοστά!

Δημοσίευση 31/7/2013

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *