Σκύλος-ήρωας έσωσε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μωρό

Σκύλος-ήρωας έσωσε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μωρό

O Pui, ένα σκυλί μόλις 2 ετών, έκανε κάτι απίστευτα ηρωικό! Βρήκε στα σκουπίδια ένα εγκαταλελειμμένο μωρό, τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα και το πήγε στο σπίτι του γαβγίζοντας για βοήθεια!


Ο ιδιοκτήτης του, κ. Poomrat Tongmark, σοκαρίστηκε όταν άνοιξε την σακούλα και βρήκε μέσα ένα βρέφος, το οποίο μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο.

Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε ακόμη κοπεί όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από την -άγνωστο για πόσο- παραμονή του στο πλαστικό “φέρετρο”, το κοριτσάκι βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Γιατροί και νοσηλευτές χρειάστηκε να εργαστούν σκληρά για να βελτιώσουν την κατάστασή του μωρού που γεννήθηκε πρόωρα όπως εκτιμούν, περίπου στους 7,5 μήνες κύησης, με βάρος 2,2 κιλά. Πλέον το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Nakonsriayutthaya και είναι τώρα κάτω από την αυστηρή φροντίδα των γιατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post, πέντε οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν το πρόωρο μωρό έχουν ήδη προσεγγίσει τον Ερυθρό Σταυρό της περιοχής, αναμένοντας έγκριση!

Μάλιστα και η οικογένεια Poomrat θα ήθελαν να υιοθετήσουν το μωρό που έφτασε στο κατώφλι τους, καθώς έχουν μόνο μια 12χρονη κόρη και μαζί με τον μικρό Pui, συνθέτουν την οικογένειά τους!

Ο Pui είναι ένας αληθινός ήρωας για την Ταϊλάνδη! Για την καλή του πράξη, ως ένδειξη εκτίμησης, βραβεύτηκε από την πόλη του με ένα δερμάτινο κολάρο και ένα μετάλλιο, ενώ στον ιδιοκτήτη του παρουσιάστηκε ένα πιστοποιητικό επαινώντας τον Pui, ενώ επίσης δόθηκε και μια αμοιβή 10.000 μπατ για τη δράση του σκύλου του!

Δημοσίευση: 12/06/2013
Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα ΜΘ

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *