Μου απαγόρευσαν να αποθηκεύω μητρικό γάλα στο ψυγείο τους!

Μου απαγόρευσαν να αποθηκεύω μητρικό γάλα στο ψυγείο τους!

20/6/2013
Επιστολή/Καταγγελία
από την κ. Γεωργία Ρ.

Είμαι μαμά δύο παιδιών. Ενός κοριτσιού 3 ετών που θήλασα για 22 μήνες και ενός αγοριού 7 μηνών που θηλάζω ακόμα και ευελπιστώ να συνεχίσω να θηλάζω τουλάχιστον όσο την κόρη μου.


Λόγω διαφόρων παραγόντων έπρεπε να γυρίσω στην δουλειά μου πολύ νωρίς (τα μωρά μου ήταν 2,5 μηνών) και για να συνεχίσω τον θηλασμό έκανα αντλήσεις στην δουλειά.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθειά μου υπήρξε ο κυλικιατζής της εταιρείας στην οποία εργάζομαι! Με άφηνε να αποθηκεύω το γάλα μου στο επαγγελματικό του ψυγείο όπου αποθήκευε τα γάλατα (καθώς το ψυγείο στη κουζίνα της δουλειάς μου είναι μικρό και ανοιγοκλείνει συνέχεια…) και έτσι κατάφερα να εξασφαλίζω το γάλα αρχικά για την κόρη μου και τώρα για τον γιο μου για τις ώρες που έλειπα.

Όλα ωραία και καλά, μέχρι που το κυλικείο αποφάσισε να πάρει κάποια πιστοποίηση ISO 9001:2008 και HACCP 852/2004 ΕΕ από κάποια εταιρεία Α.Ε.

Αρχικά ο κυλικιατζής μου είπε ότι λόγω αυτών των πιστοποιήσεων έπρεπε να τηρεί κάποιες προδιαγραφές… οπότε το γαλατάκι μου το έδινα σε κλειστό μπιμπερό (εννοείται αποστειρωμένο), έπειτα το τύλιγα σε ένα σακουλάκι (το οποίο έπλενα με ζεστό σαπουνόνερο κάθε πρωί και έπειτα το έβαζα σε μια σακούλα τροφίμων) και το τοποθετούσαμε στο ψυγείο με τα γάλατα στο κάτω μέρος μέσα σε ειδικό σκεύος.

Όλα καλά μέχρι εδώ… μέχρι που ήρθε κάποια κυρία για έλεγχο και του είπε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύεται να φυλάσσεται το γάλα μου στο χώρο του!

Έψαξα να βρω τι προβλέπουν αυτές οι πιστοποιήσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα κάτι που να κάνει απαγορευτική την φύλαξη του γάλατος σε ψυγείο με γάλα, αφού δεν είναι ουσία επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών.

Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα σχετικά με τον θηλασμό είναι φανερό… θα πετάω το πολύτιμο για το μωρό μου γαλατάκι (αφού δεν θα μπορώ να το αποθηκεύσω) και θα αντλώ άλλο για να του δίνουν τις ώρες που λείπω.

Όμως μου φαίνεται αδιανόητο ότι μου απαγορεύτηκε να το βάζω σε ένα ψυγείο γεμάτο με κλειστά κουτιά γάλατος… Μου φαίνεται απίστευτο ότι ένας άνθρωπος χαρακτήρισε το μητρικό γάλα επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών…

Ευχαριστώ
Διαβάστε ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ ή άλλες καταγγελίες ΕΔΩ
Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού ή τις επιστολές, τα παράπονα και τις καταγγελίες σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

5 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ​​​​ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

  2. Μήπως θα μπορούσε να υπάρχει νομική υποστήριξη για τις μητέρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, για να αρχίσει επιτέλους να μπαίνει ένα φρένο σ' αυτή την προκατάληψη και την κυριαρχία των εμπόρων ξένου γάλακτος και των αντίστοιχων εταιριών. Ίσως κάποιες μητέρες θηλάζουσες που είναι νομικοί να μπορούσαν να δώσουν μια πραγματική βοήθεια σ' αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!

  3. αν είναι δυνατόν,τι άλλο θ ακούσουμε πλέον σε αυτή τη χώρα………….κουράγιο Γεωργία,το σημαντικό είναι ότι δεν το βάζεις κάτω,παρά τις δσκολίες και τα παιδάκια σου θα πιουν αυτό που τους αξίζει!!!!!!!!!!!!!

  4. Καλησπέρα!Ποσο άσχημο αυτό πυ σας συνέβη ,μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου κυρία Γεωργία Ρ.?Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το πως μπορείτε να κινηθείτε σχετικά με αυτό που σας συνέβη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *