Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια “Ο θηλασμός σε απλά βήματα”

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια “Ο θηλασμός σε απλά βήματα”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο 3ος κύκλος ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίων “Ρώτα από Κοντά”, που διοργάνωσε το mitrikosthilasmos.com για 3η συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

Ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας βρέθηκε ξανά κοντά στις νέες μητέρες, προσφέροντάς τους έγκυρη ενημέρωση και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, με σκοπό να εκπαιδευτούν στην τέχνη του θηλασμού.

Ο 3ος κύκλος περιελάμβανε τέσσερα 2ωρα σεμινάρια με θέμα: “Ο θηλασμός σε απλά βήματα“, τα οποία ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου και διήρκεσαν μέχρι τις 19 Μαΐου και απευθύνονταν σε εγκυμονούσες 2ου-3ου 3μηνου, σε θηλάζουσες και μέλλουσες μητέρες.

Μεγάλη ανταπόκριση!

Τα σεμινάρια συγκέντρωσαν συνολικά τον εκπληκτικό αριθμό των 1.496 συμμετοχών (που μαρτυρά και την μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης του κοινού), όμως λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας διεξαγωγής, προσκλήθηκαν 362 κυρίες από τις οποίες τελικά έδωσαν το παρόν 290, και μαζί με τους συνοδούς τους (κατά πλειοψηφία μπαμπάδες!) στην όμορφη και ζεστή συντροφιά μας βρέθηκαν περισσότερα από 350 άτομα! (βλ. στο τέλος στιγμιότυπα από τα σεμινάρια).

Σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη σας στο έργο που προσφέρουμε και για την παρουσία σας και τη συγκινητική συμμετοχή σας
στα σεμινάρια μας! Μας δώσατε πραγματικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Ευελπιστούμε η εμπειρία από τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια αυτά να συνέβαλλε θετικά στην πραγματοποίηση του δικού σας μαγικού ταξιδιού, το ταξίδι του μητρικού θηλασμού!!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις και πρακτικές συμβουλές!

Με ομιλήτριες τις κυρίες Gabi Groupe Κανελλοπούλου, Σύμβουλος Θηλασμού LLL, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Κάτια Σοφιανού, Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος MSc (Clinical Paediatrics, UCL), MRCPCH, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, και Γιάννα Βασιλάκη, Μαία, συζητήσαμε και δώσαμε απαντήσεις και πρακτικές συμβουλές στα πιο συχνά και σημαντικά ερωτήματα, απορίες και ανασφάλειες των πρώτων μηνών με το μωρό ενώ έγινε πρακτική εκπαίδευση με κούκλα.

Στην χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα του φιλόξενου χώρου της Play Group Hellas, μιλήσαμε για την εμπειρία του μητρικού θηλασμού και πιο συγκεκριμένα για την προετοιμασία του θηλασμού, από την περίοδο της εγκυμοσύνης, την έναρξη του θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό, τις στάσεις θηλασμού και τη σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος, την επιτυχή εδραίωση της γαλουχίας τις πρώτες σαράντα ημέρες, την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, την απροβλημάτιστη συνέχιση του θηλασμού για όσο θα ευχαριστεί μανούλα και μωρό, ακόμη και μετά την περίοδο απογαλακτισμού-εισαγωγής στερεών τροφών ή/και την επιστροφή της μητέρας στην εργασία…

Δωράκια και εκπλήξεις!

Από τα σεμινάρια δεν έλειψαν οι ευχάριστες εκπλήξεις, οι διαγωνισμοί και τα δωράκια προς όλες μας τις φίλες από γνωστές και επώνυμες εταιρείες!

Μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα και επώνυμα προϊόντα για την υποστήριξη του θηλασμού και τη φροντίδα του μωρού. Προϊόντα όπως σουτιέν και μπλούζες θηλασμού, επιθέματα και κρέμες περιποίησης στήθους, σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος, οικολογικά απορρυπαντικά, βρεφικά δερμοκαλλυντικά για την αλλαγή πάνας, το σώμα και το μπάνιο του μωρού, φυσιολογικοί οροί, μωρομάντηλα, πάνες μαγιό, σλινγκ, κοσμηματάκια για τις μαμάδες, αρκουδάκια για τους μικρούς μας φίλους κ.α.!!

Ευχαριστούμε τις εταιρείες: Unilever (Proderm), Novartis (Otrisalin), SCA Hygiene Products (Libero), Breton (Lapin House), Exelixis Health & Care (Mustela), Klinikum (Medela), Γ.Ανανιάδης Medical (Ameda) για τη συμμετοχή τους και τα προϊόντα που προσέφεραν.

Στιγμιότυπα

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση που είχαν οι κύκλοι των δωρεάν σεμιναρίων “Ρώτα από Κοντά” που διοργανώσαμε το 2011 και το 2012, και φέτος ήμασταν κοντά σας, όμως οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ, γι’ αυτό… μείνετε συντονισμένοι!
Πάντα κοντά σας με κάτι νέο!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Ευχαριστούμε
για την ζεστή φιλοξενία

Ευχαριστούμε
για την Επικοινωνία των σεμιναρίων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *