Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…

Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…

«Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…» είναι το θέμα της φετινής Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, από τις 20 έως τις 27 Μαΐου 2013.


Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas συντονίζεται με πολίτες, οργανισμούς, ειδικούς και φορείς με ανοιχτές και δωρεάν δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την περιγεννητική φροντίδα, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, το φυσικό τοκετό, την προώθηση του θηλασμού και κάθε φωνή, μορφή και έκφραση του «σεβασμού στη γέννα».

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, διοργανώνονται δωρεάν εκδηλώσεις, υπηρεσίες, εργαστήρια, ομιλίες, ημερίδες, συναντήσεις για την εγκυμοσύνη, τη λοχεία, το θηλασμό, για τη μητέρα, τον πατέρα, για τα παιδιά και την οικογένεια!

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στην Καστοριά, στην Πάτρα, στις Σέρρες, στην Ξάνθη, στην Κω, στα Χανιά, στην Παραμυθία και στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, στη Νέα Αρτάκη, στην Εύβοια, το θέμα «σεβασμός στη γέννα» ανοίγει ξανά, η ενέργεια και η πληροφορία συντονίζονται με στόχο να ξαναβρεί η εγκυμοσύνη τη φυσική της δύναμη, να μην αντιμετωπίζεται ως «ιατρικό περιστατικό», επιβαρύνοντας (οργανικά, ψυχολογικά, οικονομικά) τις μητέρες και τα μωρά τους και τελικά, την ίδια την οικογένεια.

Οι δράσεις στην Αθήνα κορυφώνονται με μια γιορτή για όλη την οικογένεια, την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως αργά το απόγευμα, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μια γιορτή στη φύση, στη σχέση, στην κουβέντα, στο παιχνίδι, στο τραγούδι, στο χωρό, στο μαζί!

Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, 20-27 Μαΐου 2013

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *