Θέλω όσο τίποτα να τη θηλάσω ξανά αποκλειστικά!

Θέλω όσο τίποτα να τη θηλάσω ξανά αποκλειστικά!

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας!
έχω ένα κοριτσάκι 3 μηνών που το θήλαζα αποκλειστικά! τον πρώτο μήνα πήρε ένα κιλό, τον δεύτερο πήρε 700 γρ. και εδώ και 25 μέρες πήρε μόνο 200 γρ. ενώ σταδιακά άρχισε να αρνείται το στήθος μου!

Η παιδίατρος μου συνέστησε συμπλήρωμα και της το δίνω με μεγάλο βάρος μέσα μου!Της το ξεκίνησα 21/1/2013 και πήρε σε μία εβδομάδα 340 γρ.! ήθελα πολύ να την θηλάσω! Αλλά φοβηθήκαμε που δεν πήρε το βάρος που έπρεπε!

Τώρα φυσικά βλέπει το στήθος και τσιρίζει! Μόνο το βράδυ θηλάζει κανονικά! Έπρεπε να επιμείνω στον θηλασμό παρόλο που δεν έπαιρνε βάρος και που αρνιόταν το στήθος μου; τί μπορώ να κάνω;

Νατάσα Κ.Αθήνα


Γεια σας,
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα μερικές επιπλέον πληροφορίες για αυτές τις 25 ημέρες που το μωρό δεν πήρε ικανοποιητικό βάρος:

  • Πόσα γεύματα έκανε; πόσες πάνες έβρεχε; έπαιρνε πιπίλα; 
  • Επίσης: κάνει αναγωγές; πόσο συχνά; τεντώνει το σώμα του σαν τόξο προς τα πίσω; 
  • Σε ποιες στάσεις θηλάζετε συνήθως; υπάρχει κάποια που προτιμά το μωρό;
  • Τι νομίζετε ότι άλλαξε και το μωρό δεν μπορεί να φάει ικανοποιητικά;

Να σας απαντήσω στα ερωτήματά σας!
Έκανε περίπου 7-8 γεύματα την ημέρα, αλλά καθόταν στο στήθος το πολύ 3 λεπτά Έβρεχε περίπου 6 πάνες την ημέρα αλλά δεν ήταν αρκετά βαριές! ήταν όμως βρεγμένες. Ναι, πιπίλα παίρνει από 5 εβδομάδων!

Είχε ξεκινήσει να κάνει αναγωγές σε αυτό το διάστημα! Πιο πριν δεν έκανε ποτέ! 2 φορές τη μέρα! Όχι, δεν τεντώνει το σώμα της!

Εγώ κάθομαι, βάζω μαξιλάρι στα πόδια μου και έχω το μωρό στο πλάι, να ακουμπάει η κοιλίτσα της σε μένα! Τώρα τελευταία την παίρνω αγκαλιά και την κάνω βόλτες και τρώει λίγο! Έχω προσπαθήσει και ξαπλωμένη αλλά δεν τα καταφέρνω!

Να σημειώσω πως τις τελευταίες 3 μέρες της έκοψα το ξένο και την έβαζα συνέχεια στο στήθος γιατί είχε αρχίσει να το δέχεται πάλι, αλλά τη ζύγισα και έχασε 100 γρ. σε 3 μέρες! Δυστυχώς φοβήθηκα γιατί είχε πέσει και  η διάθεσή της και της ξαναέδωσα ξένο! από τότε την βάζω πρώτα στο στήθος αλλά σε 3 λεπτά πάλι τραβιέται και γκρινιάζει πολύ! Δείχνει να μην έχει χορτάσει!

Πιστεύω ότι έφταιξε το ότι αρρώστησα με 42 πυρετό πριν 1 μήνα! Από τότε ξεκίνησαν όλα, επίσης ξεκίνησα γυμναστική με αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ η cpk=6000 και οι τρανσαμινάσες! Παράλληλα έπαθα και αφυδάτωση! Ίσως να πίκρισε το γάλα μου! Έτσι μου είπε η παιδίατρος! που να το φανταστώ;

Τώρα τα έχω σταματήσει όλα αυτά αλλά δεν δείχνει να χορταίνει με τίποτα! Πιστεύω ότι έχω αρκετό γάλα γιατί πετρώνει συχνά το στήθος μου από τότε που τη βάζω συνέχεια!

Τι να κάνω; θέλω όσο τίποτα να τη θηλάσω ξανά αποκλειστικά!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Θα αναμένω την απάντησή σας με αγωνία!

12/02/2013

Θα σας παρακαλούσα να κάνετε στο μωρό μια μάγιερ κοπράνων, είναι εξέταση που ανιχνεύει αιμοσφαιρίνη στα κόπρανα.

Υποπτεύομαι πιθανή αλλεργία στα γαλακτοκομικά, οπότε ας ξεκινήσουμε από αυτό και επικοινωνείτε ξανά μαζί μας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

1 Σχόλιο

  1. Πήγαινα γυμναστήριο καθημερινά και έκανα έντονη άσκηση από 40 ημερών ( μόλις αισθάνθηκα ότι εγκατέστησα θηλασμό) και είχα το μωρό μου δίπλα μου.Πάντα είχα τον προβληματισμό , μήπως αλλάξει η γεύση του γάλακτος , αλλά τελικά δεν συνέβη.Αντίθετα αν χρειαζόταν τον θήλαζα ακόμα και ιδρωμένη και δεν αρνιόταν ποτέ το στήθος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *