Το στήθος της μαμάς “παιχνίδι” μετά τον αποθηλασμό

Το στήθος της μαμάς “παιχνίδι” μετά τον αποθηλασμό

Ψυχολόγος

Καλή σας μέρα και καλή χρονιά!!
Είμαι μαμά ενός μικρού αγοριού 3 χρονών και 3 μηνών, το οποίο θήλασα αποκλειστικά για 28 μήνες. Αποθήλασε πριν ένα χρόνο πολύ εύκολα χωρίς δράματα και κλάματα με πολλές αγκαλιές, φιλιά και τραγούδια.

Στην αρχή ζητούσε συχνά “το «βιβί» μαμά” τον άφηνα έπινε γάλα και σταμάταγε μόνος του μέσα σε λίγα λεπτά, στη συνέχεια αφού το γάλα προφανώς σταμάτησε τελείως μου έλεγε χασκογελώντας με το στήθος μου στο στόμα του «έχει μαμά γάλα».

Αυτή του η συνήθεια έχει αραιώσει πάρα πολύ αλλά συνεχίζει να ζητά να παίξει με το βιβί της μαμάς, να κάνει πως πίνει γάλα, να χωθεί κάτω από την μπλούζα μου. Προσπαθώ να το αποφύγω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα οπότε συνεχίζουμε αυτό το παιχνίδι.

Πρέπει να τον σταματήσω, να του πω κάτι για να μην το ξανακάνει; Υπάρχει κίνδυνος για οιδιπόδειο σύμπλεγμα ή άλλη ψυχολογική φόρτιση του παιδιού;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση
Κατερίνα Λ., Περισσός

17/01/2013

Καταρχήν συγχαρητήρια που θηλάσετε τόσο καιρό το παιδάκι σας.

Δεν υπάρχει καμία επίπτωση στον ψυχικό κόσμο του παιδιού από τον μακροχρόνιο θηλασμό. Είναι πολύ σημαντικό που αποθήλασε φυσικά γιατί ο ξαφνικός αποθηλασμός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση του μικρού παιδιού.

Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι που κάνει εφόσον αραίωσε ήδη, θα το σταματήσει μόνος του σιγά σιγά. Είναι άσκοπο να τον μαλώσετε μπορεί μάλιστα να του δημιουργήσετε τύψεις. Απλά να τον επιβραβεύεται όταν παίζετε με κάτι άλλο και να αποσπάται την προσοχή του όταν θέλει να παίξει με το στήθος σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *