Τί έφταιξε που δεν είχα γάλα;

Μαία

Καλησπέρα, είμαι λεχώνα  ημερών. Γέννησα ένα κοριτσάκι υγιέστατο και η χαρά μου είναι μεγάλη. Από την αρχή της εγκυμοσύνης περίμενα πως και πως να έρθει η στιγμή, που θα γεννήσω και θα θηλάσω το μωρό μου.

Ήταν κάτι που θαύμαζα σε πολλές γυναίκες και ήθελα και εγώ με την σειρά μου, να το κάνω. Η πίεση όμως από ένα συγκεκριμένο μαιευτήριο ήταν τόσο μεγάλη, που έφυγα από εκεί πολύ στεναχωρημένη και γεμάτη ερωτηματικά στο τι πρέπει να κάνω από εδώ και στο εξής.

Το μωρό μου, ήταν πολύ νευρικό, έδειχνε πως πεινούσε. Κάθε φορά που το φέρνανε να το ταΐσω, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή, εγώ δεν ήξερα τον τρόπο, το μωρούλι και αυτό ήθελε το χρόνο του, να μάθει να πιάνει το στήθος και με πολλά κλάματα και από αυτό και από εμένα, έφτανα σε απόγνωση.

Οι μαίες υποστήριζαν πως πρέπει να θηλάσω, εγώ τους έλεγα πως θέλω, αλλά μάλλον δεν βγάζω γάλα γιατί το μωρό μου ήταν τόσο νευρικό που ούτε στο στήθος δεν καθόταν, παρ’ όλα αυτά το προσπάθησα όλες αυτές τις μέρες που ήμουν εκεί.

Την τελευταία μέρα πριν φύγω, μου είπε η παιδίατρος του μαιευτηρίου πως το παιδί ανεβάζει ίκτερο και πως θα πρέπει να τρώει καλά αν είναι να φύγετε από εδώ. Της εξήγησα πως δεν έχω πολύ γάλα, το παιδί κάνει σαν τρελό και μάλλον δεν χορταίνει.

Μου έφεραν ένα θήλαστρο και όντως την 4η μέρα της γέννας τα γραμμάρια που έβγαλα, ήταν μισή κουταλιά του γλυκού, πρωτόγαλα. Μου είπε λοιπόν πως πρέπει να βγάζω με το θήλαστρο για να ελέγχω και να δίνω και συμπλήρωμα. Έτσι λοιπόν και έκανα.

Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και στο σπίτι. Προσπάθησα, παρά τα λόγια της παιδιάτρου, να εξακολουθώ να θηλάζω αποκλειστικά, όμως τα αποτελέσματα ήταν τα ιδια, το μωρό έχανε αρκετό βάρος. Σήμερα, μέρες μετά, βγάζω με το θήλαστρο στην 1 ώρα 40 με 50 gr και δινω και συμπλήρωμα.

Τί έφταιξε που δεν είχα γάλα; η διατροφή μου είναι πολύ καλή και η στεναχώρια μου μεγάλη που δεν κατάφερα να θηλάσω το μωρό μου, ήταν το μόνο που ήθελα να κάνω. Γιατί δεν ήθελε  να πιάσει την θηλή μου το μωρό; τι μπορεί να εφταιξε; πάντως τα κορίτσια στο μαιευτήριο, δεν με βοήθησαν καθόλου στο πως να μάθω να θηλαζω! Μπορεί αυτό να μου κόστισε τον θηλασμό;

Σας ευχαριστώ πολύ
Μαρία Χ., Κόρινθος

18/01/2013
Καλησπέρα σαςΠολλές μητέρες βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς, που είτε για λόγους λανθασμένης  νοσηλευτικής -ιατρικής ενημέρωσής είτε για άλλους λόγους  δεν κατάφεραν να εγκαταστήσουν από νωρίς τον θηλασμό.

Για τον λόγω αυτό σας προτείνω να απευθύνεται σε έναν ειδικό για θέματα θηλασμού και να προσπαθήσετε να κάνετε επαναγαλακτίσμο

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *