Το μωρό μου πεινάει ανά μια ώρα!

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη!
Γέννησα ένα αγοράκι 4 κιλά στις 25/12/2012 με καισαρική. Το θήλασα αποκλειστικά από την πρώτη μέρα με επιτυχία. Παίρνει κανονικά βάρος και έχει πολλά ούρα και κακά!

Το βάρος του κατά μέσω όρο είναι 50gr τη μέρα. Ο παιδίατρος που το παρακολουθεί μου είπε όλα ΟΚ. Αλλά!! Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Πεινάει ανά μια ώρα! Γκρινιάζει και τρώει τα χέρια του! Θηλάζει για μισή ώρα κάθε φορά περίπου και δεν ρεύεται σχεδόν ποτέ!

Τον ακούω που καταπίνει αλλά με αργούς ρυθμούς… και πάρα πολλές φορές τα βράδια είναι ανήσυχος στο στήθος, με τραβάει και με πονάει πάρα πολύ! Δεν ξέρω τι κάνω λάθος!! Αλλά μου δίνει την αίσθηση ότι δεν χορταίνει ικανοποιητικά!!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αυξήσω το γάλα μου; Και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η τόση ανησυχία τα βράδια…; Μήπως θα ήθελε να τρέχει το γάλα κι εγώ του δίνω σταγόνες με αποτέλεσμα να τον εκνευρίζω;

Δεν θέλω να του δώσω συμπλήρωμα τη νύχτα όπως μου είπε ο παιδίατρος θέλω τη συμβουλή σας κι ότι μου πείτε θα κάνω!

Σας ευχαριστώ θερμά και μέσα από την καρδιά μου για το χρόνο σας!
Κατερίνα Τ.Βύρωνας

16/01/2013

Γεια σας και να σας ζήσει!

Το μωρό σας παίρνει διπλάσιο βάρος από τον αναμενόμενο μέσο όρο, που είναι περίπου 25γρ. την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πίνει περίπου το διπλάσιο γάλα από αυτό που πίνουν συνήθως τα μωρά αυτής της ηλικίας. Για να μπορέσει να πιει όλο αυτό το γάλα, αναγκαστικά κάνει πολλά γεύματα.

Το μωρό σας πίνει περίπου 1,5 λίτρο γάλα το 24ωρο. Είναι προφανές ότι το γάλα σας είναι πάρα πολύ και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να το αυξήσετε.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *