Θέλει να κοιμάται αγκαλιά και να είμαι όρθια!

Θέλει να κοιμάται αγκαλιά και να είμαι όρθια!

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια
Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula)
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze

Καλησπέρα σας.
Η μικρή μου είναι 18 μηνών, την θήλαζα αποκλειστικά και μόλις μπήκε στον 18ο μήνα αποθήλασε. Ο αποθηλασμός δεν ήταν σταδιακός.

Πρέπει να πω πως αυτό το διάστημα μου είχε αρρωστήσει με πόνο στο λαιμό και δεν ήθελε καθόλου στήθος. Ξεπεράσαμε την ίωση με αντιβίωση αλλά η μικρή πάλι δεν ήθελε στήθος,ούτε να την βάλω σε στάση θηλασμού και από τότε της δίνω στο ποτήρι το γάλα της το οποίο πίνει.

Το πρόβλημά μου είναι πως δεν κοιμάται μόνη της και θέλει να την κουνάω. Μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό; Προσπάθησα να την αφήσω μισοκοιμισμένη στην κούνια αλλά δεν κάθεται. Θέλει να κοιμάται αγκαλιά και να είμαι όρθια. Τι με συμβουλεύετε;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Σοφία AΒάγια Βοιωτίας

02/01/2013
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έστω και καθυστερημένα έχω να σας πω πως φαίνεται ότι η κορούλα σας αποθήλασε πολύ ομαλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα που έγινε “απότομα” καθώς αυτό το επέλεξε το ίδιο το παιδί.

Ο τρόπος που αποκοιμιέται είναι συμβατός με την ηλικία καθώς της χρειάζονται την επαφή με την μαμά η τον μπαμπά σ αυτή την ηλικία τα μωρά για να αποκοιμηθούν. Πιθανόν επίσης να χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα μαζί σας για να κουράζεται ομολά και ο ύπνος να προκύπτει σαν φυσικό επακόλουθο και ανάγκη. Σ’ αυτή την ηλικία τα παιδάκια ακόμη δεν έχουν αναπτύξει τους βιορυθμούς  εγρήγορσης και ύπνου των ενηλίκων.

Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι εννοείτε ακριβώς όταν γράφετε πως θέλει να είστε όρθια για να κοιμάται; Αν εννοείται πως θέλει να την κρατάτε αγκαλιά και να την νανουρίζετε δοκιμάστε και την λύση της κουνιστής πολυθρόνας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *