Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα χεράκια του!

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα χεράκια του!

Έρχονται Χριστούγεννα και ακόμη και οι μεγάλοι γινόμαστε παιδιά! Τα παιδιά όμως πολύ περισσότερο από εμάς, ξετρελαίνονται να βοηθούν στο στόλισμα του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά!

Λατρεύουν να κρεμούν μπάλες και γιρλάντες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να χαζεύουν τα φωτάκια που αναβοσβήνουν ρυθμικά…

Χαρά και ικανοποίηση όμως νιώθουν όταν ανάμεσα στα στολίδια του εμπορίου, ξεχωρίζουν μερικά, φτιαγμένα από τα μικρά και αδέξια χεράκια τους! Στολίδια που έχουν φτιάξει είτε στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, το σχολείο… είτε μαζί σας όταν περάσατε ένα δημιουργικό απόγευμα!

Δημιουργική απασχόληση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

Φέτος λοιπόν μπορείτε να τους δώσετε ακόμη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση!

Photo: pinterest
Πώς; Είναι απλό! Θα αγοράσετε πολύχρωμα χαρτόνια, ένα παιδικό ψαλιδάκι χαρτοκοπτικής, ένα μολύβι, μια παιδική κόλλα και μια ταινία διπλής όψης!

Photo: solandrachel
Έπειτα αν το παιδί είναι μικρό, θα το βοηθήσετε να σχεδιάσετε μαζί σε ένα πράσινο χαρτόνι το περίγραμμα ενός έλατου και στα υπόλοιπα χαρτόνια διάφορα σχήματα (κύκλους, αστέρια, νιφάδες, καμπανούλες, δωράκια…), κόβετε προσεχτικά το δέντρο και τα υπόλοιπα σχήματα και με την ταινία διπλής όψης κολλάτε το δέντρο στον τοίχο (επιλέξτε με το παιδί που θα το ήθελε, στο σαλόνι, στο δωμάτιό του κλπ!).

Photo: pinterest
Η συνέχεια είναι εύκολη, δημιουργική και διασκεδαστική για τα παιδιά! Τα αφήνετε μόνα τους να στολίσουν το πρωτότυπο δεντράκι τους με τα στολίδια που έχετε κόψει! Η παιδική κόλλα θα τα βοηθήσει εύκολα να τα τοποθετήσουν ακριβώς εκεί που επιθυμούν.

Photo: pinterest
Photo: felting.craftgossip
Photo: pinterest
Μπορείτε βέβαια να αυτοσχεδιάσετε με τα υλικά! Δεν είναι ανάγκη να περιοριστείτε σε χαρτόνια… υπάρχουν χιλιάδες άλλα υλικά όπως χαρτιά αφής ή γκοφρέ, αλουμινόχαρτο, εφημερίδες, υφάσματα, τσόχες, κλωστές και μαλλιά, κουμπιά, ακόμη και μικρά παιχνιδάκια των παιδιών που δεν τα παίζουν πια (σημ.: για κάποια από αυτά τα υλικά θα χρειαστείτε μεταλλικό ψαλίδι και πιστολάκι σιλικόνης).

Με καλή διάθεση και φαντασία γίνονται θαύματα και το παιδάκι σας θα περάσει πάνω από 30′ δημιουργικής απασχόλησης!

Αφήστε τη φαντασία τους ελεύθερη! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!! Παράλληλα πειραματιστείτε και με άλλα αυτοσχέδια δεντράκια όπως:

Photo: hoipippo

Και… μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τα μικρά καλλιτεχνήματα που θα φτιάξουν τα παιδάκια σας!!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους και Καλές Γιορτές!

Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα ΜΘ

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *