Φταίει η περίοδος που μου μειώθηκε το γάλα;

Φταίει η περίοδος που μου μειώθηκε το γάλα;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Αγαπητή Κωνσταντίνα,
με χαρά επικοινωνώ μαζί σου μια και έχω να σε δω από τη μέρα που πήρα εξιτήριο από το ιπποκράτειο και με αγκάλιασες με υπερηφάνεια μια και τα σεμινάρια θηλασμού που διοργανώνεις μαζί με τις άλλες μαίες έπιασαν τόπο και κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά τη μπεμπούλα μου από την πρώτη ώρα ως άξια μαθήτριά σου!

Σήμερα είναι η μικρή μου 10 μηνών και 12 ημερών και είμαι περήφανη που μέχρι σήμερα τη θηλάζω αποκλειστικά! Εδώ και ένα μήνα όμως περίπου παρατήρησα σημαντική μείωση του γάλατος μου. Δεν άλλαξε τίποτα στη συχνότητα τον τρόπο κτλ που θηλάζω. Το μόνο που άλλαξε είναι πως μου ήρθε περίοδος (όχι πολύ αίμα όπως πριν την εγκυμοσύνη) για πρώτη φορά.

Πήρα μαγιά μπύρας (6γρ./ημέρα) και ροφήματα γλυκάνισου – αμάρανθου όπως είχα κάνει και τους πρώτους μήνες και με βοήθησαν τότε πολύ αλλά τώρα δε βλέπω καμιά ιδιαίτερη διαφορά… φοβάμαι μη κοπεί το γάλα μου πράγμα που δε θέλω μια και σκοπεύω να θηλάσω μέχρι και 2 χρόνια συνολικά αν γίνεται.

Μπορώ να κάνω κάτι; να σημειώσω ότι η μικρή μου ζητάει όλη μέρα να θηλάσει και κοιμόμαστε μαζί τα βράδια οπότε θηλάζει και τη νύχτα τουλάχιστον 3 φορές.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εύη Κ., Θεσσαλονίκη

01/12/2012
Αγαπητή Εύη να σου ζήσει!
Δεν κάνεις τίποτα λάθος και μην ανησυχείς, ήδη από ότι αναφέρεις το μωρό σου θηλάζει αρκετές φορές την ημέρα και ρυθμίζει να παράγεται όσο γάλα χρειάζεται.

Οι συχνοί θηλασμοί στην ουσία αυξάνουν την ποσότητα του γάλακτος και όχι τα βότανα ιδιαίτερα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *