Τί επιλογές έχω εκτός από κρέμα βανίλια;

Τί επιλογές έχω εκτός από κρέμα βανίλια;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Πήγαμε στον παιδίατρο στις 24/09 και ο μπέμπης ήταν 6700γρ 68εκ 4μηνών και 2 ημερών. Γεννήθηκε 22/5 2980γρ 50εκ, τον θηλάζω αποκλειστικά (εκτός από 20 ml που ήπιε στο νοσοκομείο) και δεν έχω χρησιμοποιήσει θήλαστρο.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι 3/11 που θα πάμε για εμβόλιο θα μας πει να ξεκινήσουμε κρέμα βανίλια. Το θέμα μου είναι ότι απ’ ότι διάβασα οι κρέμες αυτές φτιάχνονται με ζάχαρη και γάλα σκόνη. Θα ήθελα να μου πείτε:

  1. Υπάρχει βιολογικό ρυζάλευρο που απ’οτι είδα δεν περιέχει γάλα και μπορώ να το φτιάξω με μητρικό αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό. Πρέπει να κάνω άντληση με θήλαστρο και να φτιάχνω επί τόπου την κρέμα; Πρέπει να το βάζω στη συντήρηση στο ψυγείο και μετά; να το ζεσταίνω; Και αν ναι πώς; Σε τι θερμοκρασία να είναι;
  2. Ο γιατρός είπε για βανίλια. Όμως απ’ ότι διάβασα οι κρέμες αυτές έχουν ζάχαρη. Χρειάζεται ένα βρέφος ζάχαρη; η βανίλια είναι μόνο για άρωμα;
  3. Ισχύει ότι το ρυζάλευρο προκαλεί στα βρέφη δυσκοιλιότητα;

θα ήθελα να με ενημερώσετε τι άλλες επιλογές έχω.
Ευχαριστώ
Έλενα Χ., Ηράκλειο

30/10/2012

Αγαπητή φίλη,
το πρώτο χρόνο ζωής η κύρια τροφή του μωρού σας πρέπει να είναι το γάλα σας -όλες οι υπόλοιπες τροφές είναι συμπληρωματικές. Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την έναρξη των στερεών τροφών αφού το βρέφος συμπληρώσει τους 6 μήνες ζωής-υπό την προϋπόθεση ότι το μωρό είναι ώριμο για αυτό.

Δεν χρειάζονται γλυκαντικές ουσίες όπως είναι η βανίλια μια και κάτι τέτοιο “εθίζει” το παιδί στη ζάχαρη.

Το ρυζάλευρο μπορείτε να το παρασκευάζετε με το γάλα σας. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώμη, φαγόπυρο, κινόα, κεχρί που θα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Και φυσικά δε ξεχνάμε το θηλασμό πριν και μετά!

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *