3ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός 2012 | Κυριακή 4 Νοεμβρίου

3ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός 2012 | Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Η δράση προαγωγής, ενημέρωσης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (που στη χώρα μας τιμάται 1-7 Νοεμβρίου) από θηλάζουσες μητέρες και φίλους του μητρικού θηλασμού, γίνεται πλέον θεσμός!!

 

1ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός 2010

Όλα ξεκίνησαν το 2010 από την ιδέα της Ελένης Μουστάκα, μιας μητέρας μέλος του φόρουμ του parents.org.gr. Η Ελένη Μουστάκα έριξε την ιδέα… μια ιδέα που κατάφερε να ενώσει και άλλες θηλάζουσες, ευαισθητοποιημένες μητέρες -μέλη του φόρουμ- που με θέρμη και ενθουσιασμό, κατάφεραν διαδικτυακά να οργανωθούν και να συγκεντρώσουν υποστηρικτές του θηλασμού σε 9 πόλεις (βλ. φωτό επάνω με στιγμιότυπο από τον ταυτόχρονο θηλασμό της Αθήνας-Σύνταγμα), γιορτάζοντας και στέλνοντας το μήνυμα πως “ο θηλασμός δεν είναι ταμπού”, με το mitrikosthilasmos.com υποστηρικτή της προσπάθειας τότε.

2ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός 2011

Το 2011 το mitrikosthilasmos.com ανέλαβε επισήμως τη διοργάνωση της μεγάλης, υπαίθριας, πανελλαδικής γιορτής του θηλασμού -με την υποστήριξη του parentscafe.gr– μιας γιορτής που συμμετείχε στο επίσημο καλεντάρι (βλ. Νο 231) της WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) για τις δράσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2011!

κλικ για μεγέθυνση

Με συλλογική προσπάθεια και εθελοντική συμμετοχή διαφόρων μητέρων και υποστηρικτών του θηλασμού ανά την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας (και μέσα από εθελοντικές ομάδες που συστάθηκαν για τις ανάγκες της γιορτής από το mitrikosthilasmos.com
και το parentscafe.gr) πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός σε 19 πόλεις (βλ. φωτό επάνω) με εκατοντάδες μητέρες και φίλους του θηλασμού να δίνουν ένα δυναμικό παρόν στέλνοντας σε ολόκληρη τη χώρα το μήνυμα πως “ο θηλασμός είναι μεταδοτικός”!

3ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός 2012

Φέτος, η σκυτάλη της διοργάνωσης του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού περνάει στο άτυπο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που έχει δημιουργηθεί και δρα μέσω του κοινωνικού δικτύου facebook, και ήδη συμμετέχουν 28 πόλεις στην εκδήλωση!

Από εμάς πολλές ευχές ο καιρός να είναι και φέτος βοηθός ώστε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 όλη Ελλάδα να γίνει και πάλι μια μεγάλη αγκαλιά, μια γιορτή του μητρικού θηλασμού!
Να είστε όλοι εκεί!!

Η πρόσκληση

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, 1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην πόλη σας!

Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουμε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας! Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Ημ/νια: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ώρα συνάντησης:
11.00
Τόπος συνάντησης: ενημερωθείτε από την σελίδα www.facebook.com/events με συγκεντρωμένες όλες τις συμμετοχές των πόλεων

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος σε όλη την Ελλάδα, θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, όλους όσους στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα μητρικού θηλασμού !

Σημ: Ενημερωθείτε από την σελίδα εκδήλωσης της πόλης σας καθώς μέσα στην εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις (ομιλίες συμβούλων θηλασμού,συναντήσεις κλπ) .

__________________________
*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».
Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS).

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *