Θηλασμός διδύμων και πολύωρη απουσία

Θηλασμός διδύμων και πολύωρη απουσία

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια
Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula)
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze

Είμαι μητέρα διδύμων και τα θηλάζω αποκλειστικά. Είναι 33 ημερών και πριν από δυο ημέρες που χρειάστηκε να βγω από το σπίτι για συνολικά έξι ώρες και δεν θήλασα το στήθος μου κόντεψε να πετρώσει.

Ήταν ζεστό, έκανε γρομπαλάκια, πολύ γεμάτο και παρόλο που θήλασα κατευθείαν όταν επέστρεψα, έκανε να συνέλθει τριανταέξι ώρες, κατά τις οποίες πονούσα και κατά τον θηλασμό, ώσπου να αδειάσει το απόθεμα που δημιουργήθηκε. Αυτό που έκανα μόνο ήταν να βγάλω λίγο γάλα στο μπάνιο με τρεχούμενο ζεστό νερό και μαλάξεις.

Τί θα μπορούσα να κάνω ώστε να αποφύγω αυτή την κατάσταση αν χρειαστεί να ξαναλείψω για μερικές ώρες;

Έφη Ζ.Θεσσαλονίκη

13/09/2012
Είναι καταπληκτικό που θηλάζετε αποκλειστικά τα διδυμάκια σας. Ο οργανισμός ανταποκρίνεται άριστα στις ανάγκες των μωρών σας παρά την καισαρική που έχει προηγηθεί όπως φαίνεται από την αντίδραση του σώματός σας στην 6ωρη διακοπή του θηλασμού!

Καθώς οι πρώτοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι και  καθοριστικοί στην εδραίωση του θηλασμού  θα σας συμβούλευα να μην λείπεται τόσες πολλές ώρες. Το σώμα σας άλλωστε σας το δήλωσε ξεκάθαρα αυτό, δεν έχετε παρά να το ακούσετε- και για τα μωράκια σας είναι μεγάλο το διάστημα των 6 ωρών απουσίας της μαμάς!

Αν λόγω έκτακτης ανάγκης χρειαστεί πάλι να λείψετε, το μασάζ για την αποσυμφόρηση της λέμφου, η αφαίρεση γάλακτος και το χλιαρό μπάνιο είναι τα μέτρα που θα σας ανακουφίσουν ξανά.

Καλό φθινόπωρο

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *