Συνεχίζονται οι δωρέαν εξετάσεις και οι εμβολιασμοί παιδιών από τους Γιατρούς του Κόσμου

Συνεχίζονται οι δωρέαν εξετάσεις και οι εμβολιασμοί παιδιών από τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη δράση εμβολιασμών και παιδιατρικής φροντίδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα που θα βρίσκεται στο Ίλιον, στο Δημαρχείο Ιλίου (οδός Κάλχου 48-50).

Μεγάλη ήταν η προσέλευση γονέων που ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους στη Νίκαια , στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξεταστούν και να εμβολιαστούν δωρεάν από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Συνολικά εξετάστηκαν 210 παιδιά και τις δύο μέρες δράσης.

  • 149 παιδιά επισκέφθηκαν οδοντίατρο
  • 122 παιδιά έλαβαν σχολικές και ιατρικές βεβαιώσεις
  • 83 παιδιά εμβολιάστηκαν
  • 98 εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν

Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα εμβόλια γιατί υπήρχαν παιδιά που έκαναν διπλά εμβόλια. Παράλληλα με τον εμβολιασμό χορηγήθηκαν και αντιπυρετικές αγωγές καθώς και φαρμακευτικές αγωγές σε άρρωστα παιδιά.

Μέσα σε αυτόν τον αριθμό βρέθηκαν  19 παιδιά που είχαν περάσει την ηλικία του παιδικού εμβολιασμού και δεν είχαν κάνει κανένα εμβόλιο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mdmgreece.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *