Γιατί θέλει να θηλάζει τόσο συχνά κάθε απόγευμα;

Γιατί θέλει να θηλάζει τόσο συχνά κάθε απόγευμα;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλημέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 37 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Το ερώτημα μου είναι ενώ όλη την ημέρα θηλάζει ανά 1 ώρα περίπου με μικρές αλλαγές από το απόγευμα και μετά τρώει συνέχεια την παίρνει ο ύπνος και μόλις την βάλω στο κρεβάτι της ξυπνάει και θέλει να φάει πάλι.

Αυτό γίνεται κάθε μα κάθε απόγευμα, στην αρχή ήταν έτσι όλη την ημέρα σχεδόν αλλά εδώ και κάποιες μέρες από τις 7 περίπου μέχρι και της 12 το βράδυ τρώει ανά μισή ώρα. Είναι τρόπος να φτιάξει το πρόγραμμα της ή συνήθεια; Μετά από εκείνη την ώρα όλη νύχτα μέχρι και τα ξημερώματα κοιμάται, ξυπνάει μόνο μια φορά να φάει και κοιμάται αμέσως.

Υπάρχει κάτι να κάνω ή απλά περιμένω να στρώσει πρόγραμμα; Χθες πχ έφαγε 55γρ μητρικό που άντλησα (ήμουν έξω και το έδωσε η μητέρα μου) και μέσα σε μισή ώρα έκλαιγε να φάει και έτρωγε το χέρι της. Έφαγε άλλα τόσο πάλι από μπουκάλι και όταν γύρισα εγώ μετά από μισή ώρα από το γεύμα έτρωγε πάλι με τον ρυθμό -στήθος, ύπνο, στήθος – για άλλες 2 ώρες;

Ευχαριστώ πολύ
Γεωργία  K., Εύοσμος, Θεσσαλονίκη 

25/09/2012

Η συμπεριφορά του μωρού σας είναι φυσιολογική για την ηλικία του, ειδικά για την πρόσληψη βάρους που σημειώνετε, η οποία είναι  υπερδιπλάσια του αναμενόμενου μέσου όρου (αν η τελευταία ζύγιση στις 13/9 είναι 4100).

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *