Απορίες θηλασμού για πρώιμη επιστροφή στη δουλειά

Απορίες θηλασμού για πρώιμη επιστροφή στη δουλειά

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Είμαι στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και παρ’ ότι ίσως λίγο νωρίς θέλω από τώρα να προετοιμαστώ γιατί μετά ο χρόνος είναι… χρήμα.

Είμαι δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας με δικό μου γραφείο και δεν ξέρω καθόλου αλλά ούτε μπορώ από τώρα να προγραμματίσω πόσο καιρό θα μπορέσω να απουσιάζω από την εργασία μου και να μείνω σπίτι με το μωρό.

Συνεπώς με προβληματίζει αρκετά το πως θα μπορώ να συνεχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό που έχω σκοπό να εφαρμόσω μόλις γεννηθεί η μπέμπα μας όταν χρειαστεί να επιστρέψω για δουλειά.

Κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι σίγουρα κάποιες μέρες θα αναγκάζομαι να λείπω κάποιες ώρες (μερικές φορές και αρκετές) χωρίς να έχω τη δυνατότητα χρήσης θηλάστρου ακόμη κι αν το κουβαλάω μαζί μου γιατί δεν βρίσκομαι πάντα σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Π.χ. λείπω αρκετά σε εξωτερικές δουλειές όπου πηγαίνω από υπηρεσία σε υπηρεσία ή περνάω όλη τη μέρα μου στα δικαστήρια.

Πως θα μπορέσω να συνεχίσω να δίνω μητρικό γάλα; Πόσες ώρες μπορώ να είμαι “εκτός” χωρίς να τραβήξω το γάλα και χωρίς να πετρώσει το στήθος;

Φωτεινή Ο., Αθήνα

05/09/2012
Aγαπητή Φωτεινή,
όλα αυτά πού ρωτάς αποτελούν ενημέρωση, πού γίνεται στα προγεννητικά μαθήματα.

Μπορείς να έρθεις σε επαφή με τις μαίες πού διδάσκουν, στα δημόσια μαιευτήρια τής Αθήνας, αφού δηλώσεις συμμετοχή. Άλλη επιλογή είναι να παρακολουθήσεις τις συγκεντρώσεις σε σπίτια που γίνονται, με θέμα τον θηλασμό από την la leche league. Aν δεν έχεις την δυνατότητα των παραπάνω επιλογών, η τελική είναι να επιλέξεις ιδιώτη μαία ή έναν IBCLC.

Σού εύχομαι, με το καλό, να έχεις έναν εύκολο τοκετό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *