Το πείραμα του μοιράσματος που έγινε σε παιδιά

Το πείραμα του μοιράσματος που έγινε σε παιδιά

Mελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αδικία της πείνας

Όταν ένα παιδί βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα
αν θα μοιραστεί ή όχι το φαγητό του…

Η τάση να μοιραζόμαστε, είναι ένα χαρακτηριστικό που ο άνθρωπος έχει από τη φύση του; Αυτό το ερώτημα απασχόλησε τον οργανισμό «Action Against Hunger» (Δράση ενάντια στην πείνα) και προσπάθησε να δώσει μια απάντηση διεξάγοντας ένα πρωτότυπο όσο και ενδιαφέρον πείραμα.

Σκοπός του πειράματος που διεξήχθη στη Μαδρίτη στις 7 Οκτωβρίου του 2011 ήταν η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αδικία της πείνας. Σε αυτό συμμετείχαν 20 παιδιά, διαφόρων ηλικιών, χωρισμένα σε δυάδες.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες αλλά ο φωτογράφος άργησε να φθάσει. Η υπεύθυνη τους εξηγεί ότι μπορούν να φάνε κάτι όσο τον περιμένουν. Έτσι βρίσκονται μπροστά σε δύο πιάτα κλεισμένα με καμπάνα. Η υπεύθυνη φεύγει από κοντά τους, λέγοντάς τους ότι θα μετρήσουν μέχρι το τρία και στη συνέχεια μπορούν να ανοίξουν τις καμπάνες. Μόλις το κάνουν διαπιστώνουν, ότι η μία δεν περιέχει τίποτα.

Έτσι το ένα παιδί βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα αν το μοιραστεί ή όχι το φαγητό με το άλλο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν το φαγητό.

Το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα και αποτέλεσμα του πειράματος έδωσε το δικαίωμα στους δημιουργούς να σημειώσουν στο τέλος του σχετικού βίντεο: «Σε έναν κόσμο που παράγει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζεται για να θρέψει τους πάντες 3,5 εκατ. παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν από ασιτία κάθε χρόνο. Θα έπρεπε να διδαχθούμε από αυτά και να μοιραζόμαστε».

Δείτε το βίντεο από το πείραμα που δημοσίευσε ο οργανισμός Action Against Hunger:

Το δικό σας παιδάκι, μοιράζεται το φαγητό του;

Πηγή: pinnokio
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *