Πόσα ml από το γάλα μου να αφήνω στο μωρό;

Πόσα ml από το γάλα μου να αφήνω στο μωρό;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την σελίδα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας.

Η μικρή μου είναι 48 ημερών και θηλάζει αποκλειστικά. Από εβδομάδα θα χρειάζεται να λείπω τα απογεύματα για 3-4 ώρες και θα την κρατάει η μητέρα μου. Σε περίπτωση που πεινάσει θα έχω αφήσει γαλατάκι.

Θέλω να σας ρωτήσω πόσα ml πρέπει να αφήνω; Υπάρχει περίπτωση αν τρώει ένα γεύμα από το μπιμπερό να μην θέλει μετά το στήθος; Μήπως αντί για γάλα να της δίνει τσάι;

Όταν είχα βγάλει με το θήλαστρο μία φορά μετά με πονούσε όλη τη μέρα η θηλή μου. Πρέπει να πάρω άλλο θήλαστρο; Θα κάνω μία άντληση την ημέρα.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Νάνσυ Σ., Θεσσαλονίκη

12/07/2012

Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια για το δώρο που προσφέρετε στο μωρό σας.

Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης λόγω μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε κύπελα θηλασμού και όχι μπουκάλια ώστε να μην υπάρξει σύγχυση θηλών.

Επίσης καλό είναι όταν λείπετε το άτομο που το φροντίζει να προσφέρει μικρές ποσότητες (μέχρι 50-60ml) σε πολύ αργή χορήγηση και να συμπληρώνει ανάλογα με τα σημάδια πείνας του μωρού.

Το γάλα (της μαμάς) είναι η κύρια τροφή για το βρέφος το πρώτο χρόνο ζωής οπότε δεν είναι χρειάζεται να του δίνετε χαμόμηλο ή άλλα υγρά.

Αυτό που χρειάζεται το μωρό σας και εσείς είναι το διάστημα που θα είσαστε στο σπίτι να του προσφέρετε συνέχεια το στήθος σας ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και να συνεχίζει απρόσκοπτα ο θηλασμός.

Δείτε και το πολύ κατατοπιστικό βίντεο για τη σίτιση με κυπελάκι του Jack Newmann ΕΔΩ

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *