Η παιδίατρος συνέστησε συμπλήρωμα, εγώ διστάζω…

Η παιδίατρος συνέστησε συμπλήρωμα, εγώ διστάζω…

Παιδίατρος

Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών και μέχρι τώρα το θήλαζα αποκλειστικά (με εξαίρεση ένα σύντομο διάστημα 5 ημερών σε ηλικία 20-25 ημερών που έπρεπε να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και εκεί χορηγήθηκε και συμπλήρωμα μαζί με δικό μου μητρικό γάλα).

Το θέμα προέκυψε στον τελευταίο μήνα που η παιδίατρος βρήκε ότι πήρε λίγο βάρος (360 γρ.) και αφού άφησε να το παρακολουθήσουμε για 10 ημέρες (μέσα στις οποίες πήρε 50 γρ.) συνέστησε συμπλήρωμα.

Βάρος γέννησης: 2.910 γρ., 28 ημ. : 3.540 γρ., 2 μηνών: 4.800 γρ., 3 μηνών: 5.700 γρ., 4 μηνών: 6.060 γρ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω διαπιστώσει η ίδια ότι το μωρό δε χορταίνει από το γάλα μου με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι και να διστάζω να χορηγήσω συμπλήρωμα. Η μόνη υποψία που έχω είναι επειδή τον τελευταίο μήνα έλειπα κάποιες ώρες τα πρωινά στη δουλειά και άφηνα δικό μου γάλα ότι ίσως δεν ήταν αρκετό. Επιπλέον, το μωρό πέρασε μια ίωση (χωρίς πυρετό) αλλά με ερεθισμένο λαιμό και ελαφρύ βήχα.

Κατά τα άλλα θηλάζει σχεδόν κάθε 2 ή 3 ώρες, ενίοτε και κάθε μιάμιση ώρα και το βράδυ κοιμάται συνήθως 7 ή και 8 ώρες.

Η μεγάλη απογοήτευσή μου οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι το δεύτερο μου παιδί και όταν είχα την επιτυχία να θηλάσω την πρώτη μου κόρη αποκλειστικά για 6 μήνες και συνολικά για 13 μήνες μαζί με στερεές τροφές. Δε θα ήθελα και στη δεύτερη να χορηγήσω συμπλήρωμα, εκτός αν είναι άκρως απαραίτητο…

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Αμαλία Π., Λευκάδα

14/07/2012
Καλησπέρα στην όμορφη Λευκάδα!!

Αμαλία  το μωρό σου έχει μια εκπληκτικά καλή ανάπτυξη, (δες τις καμπύλες ανάπτυξης  του παγκόσμιου οργανισμού υγείας για τα βρέφη που θηλάζουν: http://www.who.int, δεν χρειάζεται ούτε σταγόνα από οποιοδήποτε άλλο γάλα παρά μόνο το δικό σου, το μητρικό!

Όλα τα στοιχεία  και οι πληροφορίες που μας έστειλες δείχνουν ένα μωρό υγιέστατο που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να τρέφεται με το γάλα της μαμάς του και μόνο.

Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι εγκλωβίζονται στον κόσμο των γραμμαρίων και  μπλοκάρουν πολλές φορές τον θηλασμό δημιουργώντας ανασφάλεια στην μητέρα που θηλάζει.

Τα βρέφη που θηλάζουν αποτελούν μια ξεχωριστή ομάδα παιδιών που η καλή τους ανάπτυξη καθορίζεται  κυρίως από το πόσο ευτυχισμένα είναι, και το δικό σου μωρό είναι σίγουρα ένα από αυτά!

Εμπιστέψου το ένστικτό σου και όλα θα πάνε καλά!

Καλό καλοκαίρι με…… άφθονο  θηλασμό στο ομορφότερο νησί της Ελλάδος!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *