Δημιουργία τράπεζας γάλακτος λόγω ταξιδίου

Δημιουργία τράπεζας γάλακτος λόγω ταξιδίου

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα σας.
έχω μία κορούλα 2 μηνών την οποία και θηλάζω αποκλειστικά. Πρόκειται να ταξιδέψω στο εξωτερικό για 4 ημέρες όταν η μικρή θα είναι 4 μηνών. θέλω να βγάλω γάλα με θήλαστρο από τώρα και να το αποθηκεύσω.

Πείτε μου σας παρακαλώ, τί ποσότητα γάλακτος πρέπει να υπολογίσω για κάθε ημέρα και πως γίνεται η σωστή αποθήκευση μητρικού γάλακτος και απόψυξη.

Ευχαριστώ πολύ.

Κωνσταντίνα Π.Πάτρα

02/07/2012

Μπράβο σου που οργανώθηκες από τώρα. Ακολούθησε τις οδηγίες για δημιουργία της δικής σου τράπεζας. Να θυμάσαι ότι όταν λείπεις πρέπει να εξακολουθήσεις να βγάζεις γάλα και αν μπορείς να το διατηρήσεις για να το πας πίσω μαζί σου

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


2 Σχόλια

  1. Κοπέλα μου αν μπορείς να αποφύγεις το ταξίδι κάν' το! όχι τόσο για να μη διακινδυνεύσεις το θηλασμό αλλά για την ψυχολογία της μικρής… τραβάνε ζόρι τα μικρά… αν χάσουν τη μαμά τους για αρκετές ώρες νομίζουν τα παράτησε και στρέφονται στο επόμενο πρόσωπο φροντίδας, μη σου φανεί παράξενο αν όταν γυρίσεις σου κάνει μούτρα, δεν σε δέχεται κλπ…

    αν δεν γίνεται αλλιώς, μην προτιμήσεις το μπιμπερό αλλά ειδικό κυπελάκι, 20ρα σύριγγα κλπ και από δόσεις να αποθηκεύεις μικρά γεύματα και αν θέλει κι άλλο της προσθέτουν, είναι κρίμα να πεταχτεί πολύτιμο μητρικό γάλα που μαζεύεται με κόπο….

    φιλικά Μαριάνθη

  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόνο θα ήθελα μία διευκρίνιση στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να υπολογίσω. Ξέρω βέβαια ότι είναι ανάλογα το παιδί, αλλά περίπου μπορείτε να μου πείτε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *