Δεν είναι όλα τα σπερματοζωάρια ίδια!

Δεν είναι όλα τα σπερματοζωάρια ίδια!

Η ανακάλυψη αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανδρικής γονιμότητας

Τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους!

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να αποκωδικοποιήσουν και να συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα 91 ξεχωριστών σπερματοκυττάρων του ίδιου άνδρα και διαπίστωσαν ότι έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.


Το επίτευγμα, που δείχνει με ποιο τρόπο λαμβάνει χώρα με φυσικό τρόπο η γενετική ποικιλομορφία και μεταβολή στον ίδιο άνθρωπο, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανδρικής γονιμότητας.

Η μελέτη ρίχνει φως στη διαδικασία του ανασυνδυασμού του DNA μέσω της οποίας τα παιδιά αναπτύσσουν νέα γενετικά χαρακτηριστικά και συνεχώς αυξάνουν τη βιολογική ποικιλομορφία της ανθρώπινης φυλής. Παράλληλα, η έρευνα ρίχνει φως και στα πιθανά προβλήματα του σπέρματος λόγω έλλειψης σε αυτό ορισμένων τμημάτων του γενετικού κώδικα, με συνέπεια την εμφάνιση δυσκολιών γονιμότητας αργότερα στους απογόνους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν καταφέρει να εκτιμήσουν τον ρυθμό του ανασυνδυασμού του DNA στ’ αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα μόνο σε συλλογικό επίπεδο ολόκληρων πληθυσμών, ενώ τώρα πια η ίδια διαδικασία φωτίζεται σε επίπεδο ατόμου.

Στο μέλλον, θα ήταν δυνατό να εντοπισθούν τα πιο υγιή σπερματοζωάρια που έχουν τις καλύτερες πιθανότητες γονιμοποίησης στο πλαίσιο των τεχνικών εξωσωματικών αναπαραγωγής.
Προς το παρόν, η νέα τεχνική, καταστρέφει τα σπερματοκύτταρα για να τα «διαβάσει», όμως σε πέντε περίπου χρόνια υπολογίζεται ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλινικά και να αποτελέσει ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά της υπογονιμότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Image: healthland
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *