Το γάλα μου έχει αρχίσει να μειώνεται αρκετά

Το γάλα μου έχει αρχίσει να μειώνεται αρκετά

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Έχω ένα κοριτσάκι 4,5 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από τη γέννησή του ως σήμερα.

Η παραγωγή του γάλακτός μου ήταν πολύ ικανοποιητική, σε σημείο που η μικρή χόρταινε θηλάζοντας μόνο από τον ένα μαστό κάθε φορά και μάλιστα χωρίς να το αδειάζει. Εδώ και περίπου 20 ημέρες, το γάλα μου έχει αρχίσει να μειώνεται αρκετά με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα που είναι σχεδόν μηδαμινό.

Η μπέμπα μου ξεκινάει να θηλάζει χωρίς να της έρχεται το γάλα στο στόμα παρά μόνο μετά από αρκετούτσικη ώρα, με αποτέλεσμα να κλαίει συνέχεια. Θηλάζω πλέον και από τους δύο μαστούς αλλά το γάλα δεν τη φτάνει.

Τον τελευταίο μήνα το βάρος της έχει αυξηθεί μόνο κατά 250 γραμ. Έχω κάνει μία μικρή τράπεζα γάλακτος όμως αρνείται να δεχτεί το μπιμπερό και να πιει το γάλα. Κλαίει σπαρακτικά κάθε φορά που το προσπαθούμε.

Τις τελευταίες δύο μέρες ξεκίνησα τη μαγιά μπύρας για να αυξήσω την παραγωγή μου χωρίς όμως να έχω δει κάποιο αποτέλεσμα ως τώρα. Η δοσολογία που παίρνω είναι 7 χαπάκια μαγιάς πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

θα ήθελα να με συμβουλεύσετε τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω πραγματικά την παραγωγή μου και να ηρεμήσω το μωράκι μου.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ τω προτέρων.

Μαρία Σ., Αθήνα

16/06/2012
Αγαπητή Μαρία,
χρειάζονται και άλλες πληροφορίες για τον τρόπο πού θηλάζεις. Δεν μου αναφέρεις εάν εφαρμόζεις αυστηρό ωράριο θηλασμού , αν χρησιμοποιείς πιπίλα και αν διέκοψε τούς νυχτερινούς θηλασμούς.

Θα πρέπει να γίνουν και άλλες ερωτήσεις, για να κατανοήσει κανείς για ποιο λόγο μειώθηκε η παραγωγή σου, επίσης θα πρέπει κάποιος να δει το στήθος σου, και το μωρό να θηλάζει.

Εάν θέλεις να δοκιμάσεις να  αυξήσεις την παραγωγή σου, παρόλαυτα, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα διπλό θήλαστρο νοσοκομειακού τύπου, και να διεγείρεις το στήθος σου αντλώντας κάθε τρεις ώρες για 10-15 λεπτά ή μετά τουλάχιστο από κάθε θηλασμό.

Τέλος θα σε συμβούλευα παρόλαυτα, να καλέσεις έναν IBCLC στο σπίτι για να σού λύσει όλες τις απορίες και να σε κατευθύνει σωστά.

Καλή προσπάθεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *