Το μωρό μου δεν κοιμάται επειδή πεινάει;

Το μωρό μου δεν κοιμάται επειδή πεινάει;

Παιδίατρος

Η παιδίατρός μου σε ερώτηση που της έκανα πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται το μωρό μου, απάντησε ότι μετά από κάθε γεύμα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 2 ώρες. Της απάντησα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και είπε ότι το μωρό μου δεν χορταίνει.

Επίσης με προέτρεψε να δίνω συμπλήρωμα, κάτι το οποίο έχω κάνει ελάχιστες φορές στις 48 ημέρες ζωής του μωρού.
Είμαι αρνητική στο συμπλήρωμα, προσπαθώ για αποκλειστικό θηλασμό αλλά με φόβισε ότι αφήνω νηστικό το μωράκι.

Γενικά και κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πολύ λίγες οι ώρες του ύπνου του. Δεν φτάνει το γάλα μου; Κάθε τάισμα διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα.

Tο μωράκι μου ηρεμεί όταν το παίρνω αγκαλιά και αποκοιμιέται πάνω στην αγκαλιά μου μετά τον θηλασμό. Βολεύεται πολύ επειδή χρησιμοποιώ μαξιλάρι θηλασμού. Εάν μόλις αποκοιμηθεί το αφήσω αμέσως στο κρεβατάκι του ξυπνάει πολύ γρήγορα (15 – 30 λεπτά), αν τον αφήσω στην αγκαλιά μου περισσότερο και έπειτα τον βάλω στο κρεβατάκι του θα κοιμηθεί περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Τις δυο τελευταίες μέρες είναι καλύτερα από θέμα ύπνου (κοιμάται λίγο το πρωί και λίγο το απόγευμα).

Αέρια έχει πριν κάνει κακάκια και οι πάνες που λερώνει καθημερινά με κακάκια είναι πάνω από 10. Όταν κλαίει δεν έχει αέρια, σταματά το κλάμα μόλις τον πάρω αγκαλιά και τον βάλω στο στήθος να φάει. Γουλίτσες σαν γιαούρτι έχει πολύ λίγες όταν θα σηκώσω τα πόδια όταν τον αλλάζω και θα βγάλει λίγο γαλατάκι από τα πλάγια του στόματός του όταν θα έχει φάει πάρα πολύ.

Να σημειώσω ότι παίρνει βάρος. Γεννήθηκε 31/03/2012 3850γρμ. και στις 15/05/2012 που ζυγίστηκε στην γιατρό ήταν 5440γρμ.

Παρακαλώ πολύ πείτε μου την γνώμη σας.
Κυριακή Κ., Δράμα

24/05/2012
Καλημέρα  Κυριακή  από την όμορφη Δράμα, που είναι και η δική μου γενέτειρα!

Έχεις ένα υγιέστατο νεογέννητο, που τρέφεται επαρκέστατα με το δικό σου γάλα και δεν χρειάζεται  ούτε σταγόνα συμπλήρωμα!

Απλά η ανάγκη του για αγκαλιά και σωματική επαφή μαζί σου είναι πιο έντονη, κάτι όμως  που είναι απόλυτα φυσιολογικό, υγιές και απαραίτητο τις  πρώτες μέρες ζωής. Και αυτό συμβαίνει γιατί το δικό σου σώμα είναι το …περιβάλλον που γνωρίζει καλύτερα από οτιδήποτε  άλλο, σε αυτό  νοιώθει ασφάλεια, ζεστασιά, τρυφερότητα,τον ρυθμό της δικής σου καρδιάς χρειάζεται  για να ηρεμεί γιατί αυτόν άκουγε επί εννέα μήνες!

Η αγκαλιά είναι ένα από τα δυνατότερα και ασφαλέστερα φάρμακα που υπάρχουν και μακάρι τις θαυματουργές δυνάμεις της να τις κατανοήσουμε όλοι εμείς οι επιστήμονες και στην συμβουλευτική και καθοδήγηση των νέων γονιών να την προτείνουμε, να την συστήνουμε, να την υποδεικνύουμε.

Με το δεύτερο μήνυμα που μου έστειλες απαντώντας στις διευκρινιστικές μου ερωτήσεις ουσιαστικά απάντησες  και στα δικά σου ερωτήματα!  Κράτα το μωρό σου άφοβα αγκαλιά, θήλαζε το αποκλειστικά και όλα θα κυλήσουν απλά και υπέροχα!!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *