Μελλοντικός αποθηλασμός

Μελλοντικός αποθηλασμός

Παιδίατρος

Πώς θα πραγματοποιήσω αποθηλασμό σε μωρό 11 μηνών, αφότου χρονίσει βέβαια -για λόγους εργασιακούς- χωρίς να του δημιουργήσω πρόβλημα; (λατρεύει το θηλασμό, είναι πολύ ζωντανό παιδί!).

Και με τί γάλα θα το αντικαταστήσω αφού κάνει έντονους εμετούς με τα γαλακτοκομικά -ακόμα και πρόβειου γάλακτος;
Σημείωση: κάνει εμετό και το κοτόπουλο. Μοσχάρι τρώει. Ψάρι θα δοκιμάσει σε λίγες μέρες.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, γιατί με την παιδίατρο μας δεν βγάζω άκρη, είναι πολέμια του θηλασμού!

Και μια τελευταία ερώτηση… το βάρος και το ύψος είναι καλά για την ηλικία της; γιατί η γιατρός την βρίσκει αδύνατη

Κατερίνα Π., Χανιά

14/05/2012
Αγαπητή Κατερίνα καλησπέρα!
Καταρχήν συγχαρητήρια που θηλάζεις ακόμη  και  από όλα όσα μας έγραψες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και που μέρες τώρα το έχω στο μυαλό μου πριν σου απαντήσω, κρατώ και στέκομαι σε μια σου πρόταση και από αυτήν θα ξεκινήσω την συμβουλευτική  μου: “Λατρεύει τον θηλασμό, είναι ένα πολύ ζωντανό παιδί!”.

Καταρχήν η κόρη σου είναι ένα υγιέστατο και  άριστο σε ανάπτυξη παιδί, γεγονός που το επιβεβαιώνουν και οι καμπύλες ανάπτυξης του παιδιού (βάρος, ύψος, δείκτης μάζας σώματος) τις οποίες έφτιαξα από τις μετρήσεις που μας έστειλες. Το ότι τρέφεται επαρκώς, εκτός από τις καμπύλες ανάπτυξης, φαίνεται και από τις πάνες που βρέχει και γεμίζει (τσίσα και κακά).

Το  γεγονός ότι εμφανίζει  εμετούς μετά την λήψη συμπληρώματος γάλατος, όπως συνέβη και κατά τον πρώτο μήνα, ενώ ευχαριστιέται και μεταβολίζει καλά το δικό σου γάλα, με οδηγεί  να σε συμβουλέψω να μην διακόψεις τον θηλασμό τώρα!

Το ότι θηλάζει αρκετές φορές οφείλεται στο ότι σε έχει συνεχώς δίπλα της, διαθέσιμη. Όταν θα επιστρέψεις στην δουλειά, θα προσαρμοστεί και η μικρή και ο θηλασμός στην νέα κατάσταση και θα θηλάζει πριν φύγεις και όταν επιστρέφεις στο σπίτι.

Εξάλλου η οδηγία για την λήψη γάλατος  σε αυτή την ηλικία είναι 2 ποτήρια γάλα ημερησίως. Άκου την καρδιά σου και άφησε  να κυλήσει  ο θηλασμός όμορφα, φυσικά, χωρίς κανόνες αυστηρούς.

Επίσης η ευαισθησία που το παιδί εμφανίζει στα γαλακτοκομικά όσο μεγαλώνει συνήθως μετριάζεται ή και εξαφανίζεται.

Η επιστροφή στην εργασία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο  και μπορείτε να βρείτε οι δυο σας μια πολύ όμορφη ισορροπία και ο θηλασμός να φτάσει μέχρι εκεί που οι δυο σας το επιθυμείτε!  ΄Οταν  χρειαστείς, θα βρεις εκτενέστατη συμβουλευτική  αποθηλασμού, από αξιολογότατους συναδέλφους, εδώ στο site του “Μητρικού Θηλασμού”.

Προς το παρών εγώ απλά σου εύχομαι  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στον υπέροχο δρόμο  της ΑΓΑΠΗΣ (γιατί αυτό είναι ο θηλασμός) που διαλέξατε να πορευτείτε στην οικογένεια σας!!

Στην διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς και να θυμάσαι σε αυτούς που πολεμούν τον μητρικό θηλασμό τους απαντάμε με… μητρικό θηλασμό!!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *