Μαμά: αξία ανεκτίμητη!

Μαμά: αξία ανεκτίμητη!

Γράφει η: Θεανώ | m@mmy-on-line

Μαμά: αξία ανεκτίμητη! Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με το περιοδικό Tesco όχι! Το πόσο κοστίζει μία μαμά μπορεί να υπολογιστεί και μάλιστα με ακρίβεια! £ 1.425.104! Αυτή είναι η αντικειμενική αξία μίας μαμάς!


Το περιοδικό αναφέρεται στο πως θα μπορούσε να υπολογιστεί το έργο που προσφέρει μια μαμά στο σπίτι της και στην οικογένειά της. Κάτι που από πολλές μαμάδες ακούγεται ως παράπονο, ότι δηλαδή προσφέρουν τόσα πολλά στη διάρκεια της ημέρας αλλά δυστυχώς δεν πληρώνονται και ούτε και αναγνωρίζεται αυτή η δουλειά από κανέναν.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν οι συνεργάτες του περιοδικού θα σε εκπλήξουν!

Ζήτησαν από ειδικούς να εκτιμήσουν πόσες ώρες μια μαμά ξοδεύει σε όλες αυτές τις δραστηριότητες που αφορούν την ανατροφή ενός παιδιού από την γέννηση του έως να γίνει 18χρονών.
Στη συνέχεια κοστολόγησαν αυτές τις δραστηριότητες-υπηρεσίες και κατέγραψαν αναλυτικά το πόσο θα κόστιζαν οι υπηρεσίες αυτές εάν τις έκανε κάποιος επαγγελματίας. Οι υπηρεσίες μιας μαμάς, όπως θα δεις, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτοί είναι οι επαγγελματίες θα χρειαζόμασταν για να αντικαταστήσουμε μια μαμά:

Νοσοκόμα: Μια μαμά περιποιείται τραύματα και κοψίματα, στέκεται στο προσκέφαλο του άρρωστου μικρού της, φροντίζει να παίρνει τα φαρμακάκια του όποτε και για όσες φορές χρειαστεί!

Προσωπικός σοφέρ ή Ταξιτζής: Μια μαμά ξοδεύει τουλάχιστον 6-6:30 ώρες την εβδομάδα για να πάει και να φέρει τα παιδιά της στο σχολείο, αλλά και αργότερα σε διαφόρων ειδών δραστηριότητες (μπαλέτο, ξένες γλώσσες, ποδόσφαιρο κλπ).

Καθάρισμα: Μια μαμά καθαρίζει το σπίτι, τα δωμάτια των παιδιών της, μαζεύει τα παιγνίδια τους, τα άπλυτα ρούχα τους και όποια άλλη ακαταστασία υπάρχει.

Μαγείρεμα: Η μαμά πάντα φροντίζει για όλα τα γεύματα της ημέρας πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, βραδινό και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Φύλαξη παιδιών-Επίβλεψη: Η μαμά αναλαμβάνει την φύλαξη-απασχόληση των παιδιών της τουλάχιστον έως την ηλικία των 14ετών.

Καθαριστήριο: Μια μαμά θα πλύνει, θα απλώσει και φυσικά θα σιδερώσει όλα τα ρούχα της οικογένειας.

Κομμώτρια-Προσωπικός στυλίστας: Ποια μαμά δεν ασχολείται με το λούσιμο, την περιποίηση, το χτένισμα μαλλιών του μικρού της, και ποια δεν επιλέγει, προτείνει και βοηθάει στο styling; Ρούχα-παπούτσια αξεσουάρ όλα από τα χεράκια της περνούν.

Διατροφολόγος: Η μαμά είναι αυτή που επιλέγει και σχεδιάζει τα γεύματα της οικογένειας έτσι ώστε να είναι διατροφικά σωστά. Άσε που πρέπει να πείσει τα παιδάκια της να φάνε όλα τους τα λαχανικά και τις απαραίτητες μερίδες φρούτων για να λάβουν όλες τις βιταμίνες τους.

Καθηγήτρια για ιδαίτερα μαθήματα: Πολλές μανούλες ασχολούνται αποκλειστικά με το “διάβασμα” των μικρών τους και επιβλέπουν ώστε να κάνουν όλες τις εργασίες που τους έχουν αναθέσει από το σχολείο.

Finishing school (σχολείο για βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων και καλών τρόπων): Κάτι σαν αγγλίδα κουβερνάντα που είναι εδώ για να σε μάθει τους τρόπους καλής συμπεριφοράς. Όλες οι μαμάδες έχουμε βρεθεί σε αυτό τον ρόλο έτσι δεν είναι;

Σύμβουλος: Στη μαμά τρέχουν τα παιδάκια για να τους δώσει τις καλύτερες συμβουλές σίγουρα μέχρι την ηλικία των 11.

Διοργανώτρια πάρτυ και όλων των ειδών εκδηλώσεις: Η μαμά δεν είναι αρμόδια για το τέλειο πάρτυ γενεθλίων; Και αυτό περιλαμβάνει τα πάντα! Προσκλήσεις, διακόσμηση, φαγητά, μουσική, διασκέδαση.

και τέλος…

PR-Δημόσιες σχέσεις: Μόνο μια μαμά ασχολείται με την κοινωνική δικτύωση του παιδιού της τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Του γνωρίζει φίλους στην παιδική χαρά, σχετίζεται με άλλους γονείς ώστε να παίζουν μαζί τα παιδιά τους,ασχολείται με το θέμα ποιο είναι το καλύτερο σχολείο για το καμάρι της!

Όλα αυτά λοιπόν αφού υπολογίστηκαν οι ώρες, κοστολογήθηκαν και ανέρχονται στο ποσό των £ 1.425.104!

Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο.

Χμ!…. Σε βλέπω σκεπτική….
Σίγουρα λείπει και κάτι άλλο από τη λίστα τους έτσι δεν είναι;

Πώς να υπολογιστεί και από ποιόν η ΑΓΑΠΗ;
Γι’ αυτό ίσως η απάντηση στον τίτλο είναι… ΜΑΜΑ: αξία ανεκτίμητη!
Εσύ τί λες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *