Ενημερωμένοι μπαμπάδες και θηλασμός

Ενημερωμένοι μπαμπάδες και θηλασμός

Γράφει η: Σοφία Αλεβιζάκη
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Το 2010 σε κανένα κατάστημα του νησιού Λιμασάβα στις Φιλιππίνες δεν υπήρχε ξένο γάλα
μια και όλες οι μητέρες θήλαζαν!

To νησί Λιμασάβα στις Φιλιππίνες είναι ένα μέρος όπου κανένας πατέρας δε διηγείται τα συνηθισμένα ανέκδοτα για το θηλασμό και οι μητέρες δεν αφήνονται μόνες τους στη προσπάθεια να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους και να τα θηλάσουν.

Λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών θηλασμού στις Φιλιππίνες (μόνο 36% των βρεφών ηλικίας 0 έως 5 μηνών θήλαζαν αποκλειστικά) η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε πριν 3 χρόνια με τη βοήθεια των επαγγελματιών υγείας να διοργανώσει μια εκστρατεία ενημέρωσης αποκλειστικά για τους μπαμπάδες του νησιού.

Σε τακτικές συναντήσεις οι μπαμπάδες μάθαιναν μεταξύ άλλων για τα οφέλη του αποκλειστικού θηλασμού, για τη στήριξη που μπορούσαν οι ίδιοι να παρέχουν στις συντρόφους τους καθώς και για τις σωστές στάσεις θηλασμού ώστε να βοηθάνε τις μητέρες στη σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Το 2010 σχεδόν όλοι οι μπαμπάδες του νησιού είχαν περάσει με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης και σε κανένα κατάστημα του νησιού δεν υπήρχε ξένο γάλα μια και όλες οι μητέρες θήλαζαν!

Πηγή: leytesamardaily
 Image: the24hourmommy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *