Δεν πειράζει αν κάνεις μερικά λάθη…

Δεν πειράζει αν κάνεις μερικά λάθη…

Γράφει η Θεανώ | m@mmy-on-line

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε…
είναι να φοβόμαστε συνεχώς ότι θα το κάνουμε!

Είσαι μαμά και καθημερινά αναρωτιέσαι αν κάνεις το καλύτερο δυνατό για τα παιδάκια σου. Αν όλα αυτά που τους προσφέρεις είναι αρκετά. Αν θα καταφέρεις να είσαι δυνατή όσο πρέπει, κι αν θα μπορείς να είσαι δίπλα τους σε ότι κι αν συμβεί.


Ναι, τα συμβουλεύεις, τα καθοδηγείς, τους δείχνεις τον δρόμο έτσι όπως εσύ τον αντιλαμβάνεσαι ως σωστό. Ξέρεις ότι δεν είσαι τέλεια και ότι πολλές φορές χάνεις την υπομονή σου και ίσως αποφασίζεις λάθος για αυτά. Ίσως να έχεις μετανιώσει για κάτι που τους είπες, για το χατήρι που δεν τους έκανες.

Αυτό που πάνω από όλα θέλεις να πεις στα παιδάκια σου είναι να είναι ο εαυτός τους πάνω από όλα. Να μην φοβούνται να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους. Να τολμούν, να προσπαθούν, να πέφτουν και να ξανασηκώνονται. Γιατί το ξέρεις ότι μόνο έτσι θα βρουν την ευτυχία.

Θα ήθελες να τα βλέπεις πάντα να χαμογελούν και τίποτα να μην στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους. Να τα καταλαβαίνουν όλα και να μην χρειαστεί να κάνουν λάθη.

Κι όμως ξεχνάς ότι πολλές φορές τα λάθη είναι αυτά που μας κάνουν ισχυρότερους, σοφότερους και μας δίνουν νέα ορμή. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε. Να τα βλέπουμε σαν μια ευκαιρία να μάθουμε. Κι αν τυχόν το ίδιο λάθος επαναληφθεί ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι. Άλλωστε τίποτα δεν είναι αναστρέψιμο. Όσα λάθη κι αν κάνουμε

Για αυτό όταν σε πιάσει η τελειομανία σου… θυμήσου ότι τα παιδιά μας, μιμούνται αυτό που βλέπουν. Νιώθουν την αγωνία και τις προσδοκίες που έχουμε για αυτά. Γι’ αυτό σταμάτα να αναρωτιέσαι αν ως μαμά είσαι καλή και αν αυτά που τους μαθαίνεις είναι αρκετά!

Αν κάτι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας είναι να νιώθουν τη δύναμη που έχουν και να προσπαθούν ακούραστα και άφοβα όσα λάθη και αν κάνουν.

“Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε, 
είναι να φοβόμαστε συνεχώς ότι θα το κάνουμε”

Τελικά, δεν πειράζει αν κάνεις μερικά λάθη.
Και αυτό… ισχύει για όλους μας.

Συμφωνείτε;

Image: lifegroup413

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *