Φτιάξτε Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μαζί με τα παιδιά!

Φτιάξτε Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μαζί με τα παιδιά!

Όπου κι αν έχετε επιλέξει να περάσετε την Πρωτομαγιά (στην πόλη, στο χωρίο, στην εξοχή…), πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε ένα Πρωτομαγιάτικο στεφάνι -ως είθισται για αυτή τη μέρα- μαζί με τα παιδιά σας!

Το στεφάνι δεν είναι απαραίτητο να είναι είναι φτιαγμένο από αγριολούλουδα -αν δεν καταφέρατε να εξορμήσετε στη φύση-, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη ή ακόμη καλύτερα να “εκμεταλλευτείτε” τη φαντασία των παιδιών και απλά να απολαύσετε μαζί τη χαρά της δημιουργίας! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Για να φτιάξουμε ένα στεφάνι, η διαδικασία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αρχικά πρέπει να ετοιμάσουμε τη βάση του στεφανιού μας. Χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση, κλαδιά ή σκληρά χόρτα/κλωνιά τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους σε κύκλο ή τα στερεώνουμε με σύρμα ή τα δένουμε με σπάγκο.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάποια βάση που έχουμε από πριν προμηθευτεί (πχ από φελιζόλ, λυγαριές, πεπιεσμένο χαρτόνι κλπ) και στη συνέχεια στερεώνουμε ή κρεμάμε επάνω του -και πάλι κατά περίπτωση- λουλούδια ή διάφορα άλλα υλικά που έχουμε διαθέσιμα (πχ κορδέλες, χάρτινες πεταλούδες, ψεύτικα λουλούδια κλπ).

Ιδέες υπάρχουν άπειρες!

Δείτε μερικές παρακάτω, εμπνευστείτε και… δημιουργήστε!

adesignstory
babycenter
southern-charmz
shelterness
mytwobutterflies

Όπου κι αν πάτε, ότι και να κάνετε, καλά να περάσετε!

Καλό μήνα σε όλους!

Μαρία Παπαποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *