Κολικοί, κλάμα και θηλασμός

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Έχω ένα κοριτσάκι 67 ημερών το οποίο ταλαιπωρείται από κολικούς και σταματούσε να θηλάζει μετά από λίγα λεπτά στο στήθος κλαίγοντας ασταμάτητα αλλά μόλις ηρεμούσε έτρωγε κανονικά. Το βάρος της είναι καλό και γενικά δείχνει να έχει μια πολύ καλή ανάπτυξη.

Το νέο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι, όταν την βάζω πλέον στο στήθος να φάει, ενώ πεινάει, με το που βλέπει το στήθος αρνείται να φάει και κλαίει και χτυπιέται. Έτσι έμενε ώρες νηστικιά, με πολύωρο κλάμα και αϋπνία.

Τελικά καταφέρνω να τη ταΐσω, αφού την ηρεμήσω με πιπίλα και μετά την ξεγελάσω με ψευδοθηλή. Και πάλι όμως κοιμάται έτσι στο στήθος μου δεν τρώει καλά και μετά όταν την βάζω στο κρεβατάκι της να ξυπνάει και να θέλει να φάει και έτσι ούτε τρώει καλά ούτε κοιμάται καλά. Τί να κάνω;

Έφη Ζ, Θεσσαλονίκη

24/04/2012

Αγαπητή Έφη,
Μερικά μωρά σταματάνε να τρώνε όταν κατεβαίνει απότομα το γάλα και σε αυτή την περίπτωση βοηθά να βγάζεις λίγο γάλα πριν την ταΐσεις για να είναι λίγο πιο άδειο το στήθος.

Αν το μωρό έχει πονάκια επειδή έχει αέρια τότε μόλις ξεκινάει να φάει και αρχίζει να κινείται το γαστρεντερικό τότε χειροτερεύουν τα πονάκια. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να κάνετε διάλειμμα πριν ξεκινήσει και πάλι ο θηλασμός.

Καλό είναι να μην προσπαθείς ποτέ να την θηλάσεις όταν είναι εκνευρισμένη. Να ξεκινάς ίσως πριν πεινάσει πολύ και όταν θηλάζει να κανείς μαλάξεις για να μπορείς να της κρατάς το ενδιαφέρον και να μην αποκοιμάται τόσο εύκολα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *