Βιο-φορμάκι αναγνωρίζει πώς αισθάνεται το μωρό

Βιο-φορμάκι αναγνωρίζει πώς αισθάνεται το μωρό

Φορμάκι με βιο-αισθητήρες ελέγχει συνεχώς το μωρό με μετρήσεις και ενημερώνει τους γονείς

Σε μία πρωτοποριακή ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές, δημιουργώντας ένα νέο ρούχο, ένα διαφορετικό φορμάκι για μωρά, που με ειδικούς αισθητήρες θα αναγνωρίζει την αιτία, που κρύβεται πίσω από το κλάμα τους.

Το “Exmobaby” όπως ονομάζεται το εν λόγω φορμάκι που δημιούργησε η εταιρεία Exmovere Holdings, έχει ενσωματωμένους στο ύφασμά του μια σειρά από βιο-αισθητήρες που παρακολουθούν συνεχώς το μωρό και μπορεί να μπαίνει στο πλυντήριο χωρίς να παθαίνει κάτι ο μηχανισμός του.

Οι βιο-αισθητήρες μπορούν να αναγνωρίζουν την θερμοκρασία σώματος του μωρού και τον καρδιακό του ρυθμό. Εκτός όμως από τις ιατρικές μετρήσεις το βιο-φορμάκι Exmobaby «αισθάνεται» την υγρασία και ειδοποιεί τους γονείς όταν πρέπει να αλλάξουν το μωρό.

Επίσης, ενημερώνει πότε το παιδί κοιμάται και πότε είναι ξύπνιο, πότε είναι ήρεμο, πότε κινείται κλπ. έτσι οι γονείς μπορούν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τα μοτίβα του ύπνου αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Μάλιστα, το εν λόγω gadget συνοδεύεται από πλήρη ενημέρωση των γονέων, αποστέλλοντας τα δεδομένα στο email τους ή και μέσω γραπτών μηνυμάτων sms στο κινητό τους.

Το λογισμικό που κρύβεται πίσω από τον μηχανισμό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μαθαίνει τις συνήθειες του μωρού όσο περνάει ο καιρός και να προσαρμόζει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες που προσφέρει αναλόγως.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας, τέτοια δεδομένα μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο να γνωρίζουν οι γονείς πότε πεινάει ή πότε είναι κουρασμένο το μωρό και αναμένεται να τους “λύσει τα χέρια”, αφού θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να ικανοποιούν τις ανάγκες του μωρού τους.

Προς το παρόν, το Exmobaby βρίσκεται σε στάδια δοκιμών σε μαιευτήρια της Βρετανίας, ενώ ζητούνται εθελοντές για να το δοκιμάσουν στο σπίτι.

Υπολογίζεται, ότι μόλις ολοκληρωθεί και βγει στην αγορά, θα πωλείται έναντι 150 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και του service.

Δεν μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε η ιδέα πόσο μάλλον όταν το κόστος αναμένεται να είναι τέτοιο που δύσκολα θα μπορεί κάποια οικογένεια να αγοράσει 5-10 βιο-φορμάκια για να μπορεί να αλλάζει τακτικά το μωρό, καθώς το εν λόγω βιο-φορμάκι δεν είναι ΚΑΙ αυτοπλενόμενο!

Η συντακτική ομάδα του ΜΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *