Θηλασμός και επιστροφή σε δουλειά με εφημερίες

Θηλασμός και επιστροφή σε δουλειά με εφημερίες

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε μέσω του ιστότοπου. Kι εμείς, μετά από 3 μήνες μοναχικού θηλασμού, ανακαλύψαμε ένα νέο κόσμο με τη βοήθειά σας!

Είμαστε πλέον 5,5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, ετοιμαζόμαστε σε λίγες μέρες και για τις στερεές τροφές! Σε 2 μήνες επιστρέφω στη δουλειά -θέλω εννοείται να συνεχίσουμε τον θηλασμό- και αν και κάπως νωρίς, αγχώνομαι ήδη.

Έχω διαβάσει πολλά αντίστοιχα ερωτήματα από άλλες μητέρες, και πάνω κάτω έχω ένα πλάνο στο νου μου (τράπεζα γάλακτος, αντλήσεις στη δουλειά, συχνούς θηλασμούς όταν είμαστε μαζί κτλ). Αυτό που με αγχώνει ωστόσο είναι ότι λόγω της φύσης της δουλειάς (είμαι ειδικευόμενη παθολογίας και θα κάνω 6-7 εφημερίες τον μήνα) είναι η νύχτα!! Πώς θα το αντιληφθεί το παιδί να λείπω τη μια νύχτα και την άλλη όχι;

Μετά που σας ανακαλύψαμε και λύσαμε πολλές απορίες και ‘μύθους’ περί του θηλασμού και όχι μόνο, αφεθήκαμε πια χωρίς τύψεις στην ευτυχία αυτής της μοναδικής εμπειρίας και κάπως έτσι εγκαταλείψαμε προσπάθειες εκπαίδευσης στην πιπίλα, στο μπιμπερό, στον ύπνο χωρίς στήθος, στα ξυπνήματα της νύχτας…

Τώρα που όμως πολλές νύχτες θα είμαστε χώρια, μήπως κάποια ‘προετοιμασία’ θα ήταν σκόπιμη; Γι’ αυτό το θέτω ως λιγότερη ευτυχία από τώρα, ώστε να μην έχουμε δυστυχία μετά!! Αν και η γιαγιά μας έχει κάθε καλή διάθεση, ακόμα και για ξενύχτι!

Σημειώνω ότι τώρα που θηλάζουμε μόνο, ξυπνάμε 3-5 φορές τη νύχτα και θηλάζουμε άλλοτε κανονικά άλλοτε λιγότερο.

Ευχαριστούμε πολύ,
Μελίνα Κ., Ηράκλειο

15/03/2012
Mελίνα γεια σου,
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου για τις ώρες που θα λείπεις στις εφημερίες.

Η μόνη προετοιμασία που θα χρειαστεί να κάνεις είναι οι όποιες ώρες απουσίας στη διάρκεια της μέρας. Υποθέτω ότι πριν την πρώτη σου εφημερία, θα λείπεις κάποιες σταθερές ώρες τα πρωινά. Αυτές οι ώρες είναι αρκετή προετοιμασία.

Όταν φεύγεις από το σπίτι θα ήταν καλό να καθιερώσεις έναν σταθερό χαιρετισμό με τη διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψεις. Ο χαιρετισμός αυτός θα ακολουθείται από έναν επίσης σταθερό χαιρετισμό όταν επιστρέφεις. Το μωρό θα συνδέσει τους δύο χαιρετισμούς και θα περιμένει την επιστροφή σου. Όλο αυτό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της απουσίας αλλά βοηθάει το μωρό στο να μπορεί να διαχειριστεί εν μέρη την κατάσταση.

Στη διάρκεια της εφημερίας είναι καλό να έχεις έναν μικρό χώρο με στημένο το θήλαστρο και όλα τα απαραίτητα, ώστε μόλις ευκαιρείς να κάνεις άντληση. Το πρόγραμμα αντλήσεων μπορεί να είναι αρκετά ελαστικό: όταν είσαι εύκαιρη αντλείς πιο συχνά, όταν δεν είσαι, δεν στρεσάρεσαι γιατί ήδη έχει κάνει αρκετές αντλήσεις.

Σημείωση: δεν είσαι μόνη, τα έχουν καταφέρει αρκετές μητέρες με παρόμοιο πρόγραμμα.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *