Τενοντίτιδα και θηλασμός

Απαντά 
η Συντακτική Ομάδα του ΜΘ
Καλή σας μέρα!
Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών το οποίο και θηλάζω.

Τις τελευταίες 10 μέρες ταλαιπωρούμαι έντονα απο τενοντίτιδα και στα δύο μου χέρια. Ο γιατρός που επισκέφτηκα μου έγραψε biofenac αλλά μου είπε ότι δεν είναι συμβατά με το θηλασμό
. Στο e-lactancia ωστόσο η δραστική ουσία των χαπιών αυτών αναφέρεται ως συμβατή με το θηλασμό.

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Κι αν δεν μπορώ να πάρω τα biofenac υπάρχει κάποιο άλλο αντιφλεγμονώδες που μπορώ να πάρω;

Σας ευχαριστώ πολύ
Αγγελική Κ., Αγ. Παρασκευή

04/03/2012

Αγαπητή φίλη,

το site: www.e-lactancia.org είναι μια πηγή σχετικά με τη συμβατότητα φαρμάκων κατά τη γαλουχία που τη συμβουλεύονται και εμπιστεύονται επιστήμονες και σύμβουλοι θηλασμού παγκοσμίως.

Σε προηγούμενη σχετική απάντηση (βλ. εδώ), η Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Αγλαΐα Παπαδήμα αναφέρει:

“Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι οι γιατροί που θα σας αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και θα σας δώσουν έγκυρη γνώμη. Οι περισσότεροι απλώς αποφεύγουν τις ευθύνες και συστήνουν διακοπή του θηλασμού χωρίς να γνωρίζουν το γιατί. Επίσης κάνουν οικονομία στο πολύτιμο χρόνο που απαιτεί η αναζήτηση κάθε ουσίας σε μια βάση δεδομένων ή σε ένα βιβλίο. Ίσως κάνουν οικονομία και στα χρήματα μια και το κόστος ενός βιβλίου ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 100 δολαρίων, ή 53 λιρών.”

Η τενοντίτιδα που σε ταλαιπωρεί μήπως επιβαρύνεται από την στάση θηλασμού; Αν ναι, δοκίμασε να αλλάξεις στάση, να θηλάζεις ξαπλωμένη στο πλάι ή χρησιμοποίησε μαξιλάρι θηλασμού ώστε να μην σηκώνεις το βάρος του μωρού. Αν πάλι έχει να κάνει με τον τρόπο που κρατάς το παιδί για να το κάνεις μπάνιο, βρες εναλλακτικές!

Τέλος, πρέπει να ξέρεις πως η τενοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με πάγο ή ακόμα και με λάχανο που είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες και ανακουφίζει αρκετά (μάλιστα προτείνεται και σε υποψία μαστίτιδας). Τοποθετούμε λαχανόφυλλα στο πονεμένο σημείο, τα δένουμε με επίδεσμο και αλλάζουμε τακτικά τα φύλλα. Γενικά θέλει ξεκούραση και να αποφεύγεις να επαναλαμβάνεις κινήσεις που ευθύνονται για το πρόβλημα.

Περαστικά σου!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε ακόμη τα άρθρα: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *