Συσκευή έγχυσης καθιστά ευκολότερη τη θεραπεία γονιμότητας

Συσκευή έγχυσης καθιστά ευκολότερη τη θεραπεία γονιμότητας

Νέα συσκευή καθιστά ευκολότερη
τη θεραπεία γονιμότητας

Από την 1η Μαρτίου 2012 είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η προγεμισμένη, έτοιμη προς χρήση συσκευή έγχυσης τύπου πένας GONAL-f για τη θεραπεία γονιμότητας.

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για τη χορήγηση από τον ίδιο τον ασθενή του σκευάσματος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης FSH GONAL-f (φολλιτροπίνη άλφα) 300 & 900 IU που χρησιμοποιείται σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Οι νέες συσκευές τύπου πένας σχεδιάστηκαν για τη διευκόλυνση της καθημερινής αυτοχορήγησης του GONAL-f από τους ασθενείς.

Η συσκευή συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που συστήθηκαν από ασθενείς και ειδικούς στη γονιμότητα. Επίσης επιβεβαιώνει αμέσως τη χορήγηση πλήρους δόσης ή δείχνει την ποσότητα που υπολείπεται σε περίπτωση που δεν έχει γίνει έγχυση του συνόλου της δόσης.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας πένας αποτελούν η νέα διαβαθμισμένη κλίμακα του φυσιγγίου, ώστε οι ασθενείς να ελέγχουν την ποσότητα του φαρμάκου που απομένει στη συσκευή, και η δυνατότητα καθορισμού της δόσης δύο κατευθύνσεων που τους επιτρέπει, εάν χρειαστεί, να διορθώσουν τη δόση που έχουν καθορίσει.

 Η νέα πένα έχει εγκριθεί σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, διατίθεται σε 22 χώρες όπου έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης από επαγγελματίες υγείας και ασθενείς για την ευκολία στη χρήση της.

Πηγή:myhnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *