Αποκλειστικός θηλασμός και ατομική τράπεζα γάλακτος

Αποκλειστικός θηλασμός και ατομική τράπεζα γάλακτος

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Θα ήθελα να αρχίσω σιγά σιγά να δημιουργώ μια τράπεζα γάλακτος, εφόσον σε ενάμιση μήνα επιστρέφω στη δουλειά μου.

Αναρωτιέμαι όμως πώς θα το καταφέρω αυτό απ’ τη στιγμή που θηλάζω αποκλειστικά
– θέλω να πω, όταν τρώει το μωρό και μετά δεν έχω αρκετό γάλα για να φυλάξω κιόλας, ενώ 2 ώρες μετά πχ είναι δύσκολο να βγάλω, μια και σύντομα θα θελήσει να φάει και αν εγώ έχω μόλις βγάλει και φυλάξει γάλα, πώς θα τραφεί σε λίγο το μωρό;

Τί πρέπει να κάνω;
Παυλίνα Τ., Λευκωσία, Κύπρος

07/03/2012
Aγαπητή Παυλίνα,
πολύ καλά κάνεις και αναρωτιέσαι, πότε πρέπει να ξεκινήσεις την ατομική τράπεζα μητρικού γάλακτος. Είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις, 3-4 εβδομάδες πριν επιστρέψεις στην δουλειά.

Χρειάζεσαι μια καλή επαγγελματική αντλία, και ένα τακτικό ωράριο που πρέπει να τηρείς, δηλαδή κάθε 3-4 ώρες πρέπει να αντλείς.

Μπορείς την ώρα που θηλάζεις να εφαρμόζεις την αντλία, από το άλλο στήθος και έτσι να εκμεταλλεύεσαι στο μέγιστο την παραγωγή γάλακτος, σαν να θηλάζεις δίδυμα, ενώ ταυτόχρονα κερδίζεις χρόνο.

Ξεκινώντας από τώρα θα εξοικειωθείες με την διαδικασία και θα δημιουργήσεις ένα καλό απόθεμα, αποθηκευμένο στην κατάψυξη τού ψυγείου σου.

Μπορείς να θηλάζεις το μωρό σου πριν ξεκινήσεις για την εργασία σου, στην εργασία σου καλό είναι (ανάλογα πόσες ώρες θα λείπεις) να αντλείς είτε με τό χέρι, είτε με αντλία, κάθε 3-4 ώρες, ώστε να δίνεται διέγερση στο στήθος και να διατηρείτε επαρκή παραγωγή.

Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να προσφέρετε ένας χώρος καθαρός, μπορείς να αποθηκεύεις το γάλα πού αντλείς και να προσφέρεται στο μωρό σου από τον άνθρωπο πού θα το προσέχει, διαφορετικά καλύτερα να το πετάς.

Όταν επιστρέφεις εννοείται θηλάζεις κανονικά!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *