Θέλει να θηλάζει συνέχεια… τί να κάνω;

Θέλει να θηλάζει συνέχεια… τί να κάνω;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα
το μωρό είναι 20 ημερών και μόλις αντιληφθεί ότι σταματάει ο θηλασμός κλαίει και δε σταματάει εκτός αν τον ξαναβάλω στο στήθος και κοιμηθεί εκεί ή έχει φάει υπερβολικά πολύ γάλα και κάνει εμετό, τότε σταματάει για λίγο και μετά ξανά κλαίει…

Τί προτείνετε για αυτό; να χρησιμοποιήσω πιπίλα; να τον αφήσω να κλαίει; να τον αφήνω στο στήθος ελεύθερα; να βρω άλλους τρόπους να τον απασχολώ ανάμεσα στις ώρες θηλασμού;

Φωτεινή Ζ., Ίλιον

15/02/2012

Aγαπητή φίλη,

το πρώτο τρίμηνο ζωής του μωρού σας είναι η συνέχεια του τελευταίου της εγκυμοσύνης που σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό το μωρό σας να θέλει να θηλάζει συνεχώς.

Σκεφτείτε ότι το στομάχι του νεογέννητου αδειάζει περίπου κάθε μια ώρα οπότε είναι φυσιολογικό τις πρώτες ημέρες το μωρό να είναι συνέχεια “κρεμασμένο” στο στήθος σας και μόλις τελειώνει το ένα γεύμα θηλασμού να ξεκινάει το επόμενο!

Το βάρος που πήρε το παιδί σας, οι αριθμός των κενώσεων, όλα δείχνουν ότι ο θηλασμός εξελίσσεται φυσιολογικά.

Θα πρότεινα να μη χρησιμοποιήσετε πιπίλα τους πρώτους μήνες ζωής. Oι σύγχρονοι παιδοψυχίατροι προτείνουν να μην αφήνουμε τα μωρά μας να κλαίνε από φόβο ότι τα κακομαθαίνουμε και να τα παίρνουμε αγκαλιά. Δεν υπάρχει υπερβολική αγκαλιά!

ΥΓ: Αν θέλετε, γράψτε μας αν το παιδί “πνίγεται” στο στήθος, αν το θηλάζετε και από τα δυο στήθη σας σε κάθε γεύμα, αν η ροή του γάλακτος είναι γρήγορη ή αν οι κενώσεις του είναι αφρώδεις ώστε να αποκλείσουμε το πρόβλημα της υπερπαραγωγής.

Συγχαρητήρια για το δώρο που προσφέρετε απλόχερα στο παιδί σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *