Τα πράσινα κακά οφείλονται σε υπερπαραγωγή;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας!
Η κορούλα μου είναι 2 μηνών. Από 20 ημερών περίπου ξεκίνησε να κάνει πράσινα κακάκια χωρίς σποράκια! Η παιδίατρος μου είπε ότι οφείλεται σε υπερπαραγωγή γάλακτος και να μην με ανησυχεί!

Κάποια στιγμή έκανε διάρροια  κάναμε όλες τις εξετάσεις και βγήκαν καθαρές! Μου πρότεινε κατά το θηλασμό να αδειάζω το ένα στήθος (θήλασα 3-4 φορές από το ένα-ανα 6-8ωρες άλλαζα στήθος) άδειαζε και μετά θήλασα από το άλλο. Μετά από μέρες τα κακάκια του μωρού έγιναν και πάλι κιτρινωπά με σποράκια. Μου πρότεινε τότε να θηλάζω 1 στήθος τη φορά! Τότε έγιναν και πάλι πρασινωπά! Κάποιες φορές μάλιστα είχαν σαν βλέννα!

Το ανησυχητικό είναι ότι αισθάνομαι ότι το γάλα μου μειώνεται! Το μωρό μου μπορεί να θέλει να τρώει ανα 1ωρα ή 2!

Ποιο τρόπο τελικά πρέπει να θηλάσω το μωράκι μου; Μήπως να πάρω θήλαστρο για να βάζω γάλα; Ποια κακά θα πρέπει να με ανησυχούν; Το μωρό παίρνει περίπου 1 κιλό το μήνα! 2 μηνών και είναι 5600!

Τις τελευταίες ημέρες βγάζει σαλάκια και προσπαθεί να βάλει τα χεράκια του στο στόμα, ενώ πιπιλάει για αρκετή ώρα το στήθος μου! Υπάρχει περίπτωση να ενοχλούν τα ούλα του και να ετοιμάζεται να βγάλει δοντάκια;

Ευαγγελία Τ., Βριλήσσια

28/02/2012

Αγαπητή Ευαγγελία,
Μπράβο σου που μεγαλώνεις τόσο καλά την κορούλα σου.

Τα πράσινα κακά κάποιες φορές οφείλονται σε υπερπαραγωγή που μάλλον έχεις και εσύ για αυτό και βοήθησε το να θηλάζεις κάποιες ώρες από το ένα στήθος πριν προσφέρεις το άλλο.

Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος αλλά αυτό που ταιριάζει στην κάθε δυάδα μητέρας παιδιού. Εσύ να ακολουθείς αυτό που βλέπεις ότι δουλεύει καλύτερα για το μωρό σου.

Σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσα θήλαστρο το οποίο μάλλον θα χειροτερεύσει την κατάσταση.

Πάντως το μωράκι σου μεγαλώνει τέλεια. Το ότι θέλει να τρώει συχνά δεν θεωρώ ότι οφείλεται σε μειωμένη παραγωγή αλλά ίσως σε ανάγκη για αγκαλιά ή φάση ταχείας ανάπτυξης.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *