Σύσταση γυναικολόγου για διακοπή θηλασμού

Σύσταση γυναικολόγου για διακοπή θηλασμού

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr

Το ερώτημά μου αφορά την οδηγία που μου έδωσε ο γυναικολόγος μου, σχετικά με τον θηλασμό, όταν πήγα για εξέταση και ΠΑΠ τεστ 8 μήνες μετά τη γέννα.

Μου είπε ότι ήταν όλα καλά και η μήτρα μου σε μέγεθος φυσιολογικό για 8ο μήνα θηλασμού αλλά έπρεπε να σταματήσω τον θηλασμό μέχρι τον 10ο μηνα, διαφορετικά μπορεί να παρουσιαστεί υπερπαλλινδρόμηση της μήτρας, δυσμηνόρροια ή και αμηνόρροια.

Είμαι 36 χρονών, δεν μου έχει ξαναεμφανιστεί περίοδος και θηλάζω ακόμα το 11 μηνών κοριτσάκι μου και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι βάσιμοι οι παραπάνω λόγοι για να διακόψω τον θηλασμό που τόσο απολαμβάνουμε κι εγώ και το μωρό μου.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Ναταλία Κ., Θεσσαλονίκη

03/02/2012

Δεν υπάρχει λόγος να διακόψετε το θηλασμό. Η περίοδος σας θα επιστρέψει κάποια στιγμή κανονικά. Καμία επιστημονική ένδειξη δεν υπάρχει για αυτά τα πράγματα που σας είπε.

Πολλοί επιστημονικοί οργανισμοί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνουν θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, και για όσο θέλει η μητέρα και το παιδί, και είναι γνωστό ότι ο μακρόχρονος θηλασμός είναι καλό για την υγεία και του παιδιού αλλά και της μητέρας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *