Να συνεχίσω τη χρήση μαγιάς μπύρας;

Να συνεχίσω τη χρήση μαγιάς μπύρας;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας.

Το μωρό μου είναι περίπου 8 εβδομάδων και τις τελευταίες 2 εβδομάδες πίνει και ξένο γάλα επειδή έπαιρνε πολύ λίγο βάρος με τον αποκλειστικό θηλασμό, παρόλο που θήλαζε πολλές φορές την ημέρα, τόσο για φαγητό όσο και για πιπίλισμα.

Από την αρχή του θηλασμού μου είχε συστήσει η μαία μου να παίρνω ταμπλέτες μαγιάς μπύρας για να έχω αρκετό γάλα. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο με βοήθησε η μαγιά μπύρας και για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κρίνετε σκόπιμο να συνεχίσω τη χρήση της.

Παίρνω 7 ταμπλέτες των 300mg τρεις φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες, τις διακόπτω για 1 εβδομάδα και ξαναρχίζω. Ο λόγος που τις συνεχίζω είναι ότι δεν θέλω να μειωθεί η όποια παραγωγή έχω, μια και θέλω να θηλάσει το μωράκι μου όσο περισσότερο καιρό γίνεται, έστω και όχι αποκλειστικά.

Δεδομένου ότι δεν μπορώ (για πολλούς λόγους) να χρησιμοποιήσω θήλαστρο για να αυξήσω ή έστω να διατηρήσω την παραγωγή μου, αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω εναλλακτικά για τη διατήρηση της γαλουχίας.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι αν και παίρνει το μωρό και ξένο γάλα δεν έχει μειώσει καθόλου τους θηλασμούς του. Θέλει πολύ το στήθος, ακόμα και μετά το μπιμπερό με το ξένο, θέλει να έρθει στο στήθος μου για επιδόρπιο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας
Δήμητρα Π., Π. Φάληρο

03/02/2012

Αγαπητή Δήμητρα,

Το γεγονός ότι το μωρό χρειάστηκε συμπλήρωμα θα μπορούσε να αναστραφεί και να περάσεις σταδιακά σε αποκλειστικό θηλασμό και πάλι.

Θα πρότεινα να συμβουλευτείς από κοντά πιστοποιημένο σύμβουλο για να σε βοηθήσει να μειώσεις και να διακόψεις το συμπλήρωμα. Αρχικά για βότανο αντί για τη μαγιά μπύρας θα πρότεινα κάψουλες fenugreek 3 με το φαγητό 3 φορές ημερησίως.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *