Το Facebook διέγραψε σελίδα με θέμα το θηλασμό!

Το Facebook διέγραψε σελίδα με θέμα το θηλασμό!

Την προηγούμενη Παρασκευή οι δημιουργοί της σελίδας Express Yourself Mums έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η σελίδα τους είχε διαγραφεί από το facebook με την αιτιολογία της παραβίασης της πολιτικής του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης!

Την Πέμπτη, η Sharon Blackstone, -μια εκ των δύο δημιουργών της σελίδας- πόσταρε μια αθώα φωτογραφία της 7χρονης κόρης της την ώρα που έπαιζε με την κούκλα της, προσποιούμενη πως τη θηλάζει και κάλεσε τους θαυμαστές της σελίδας να μοιραστούν παρόμοιες δικές τους φωτογραφίες.

Μετά από λίγο, η συνιδιοκτήτρια της σελίδας Carly Silver, πόσταρε με τη σειρά της μια παρόμοια φωτογραφία της δικής της κόρης.

Μπορεί οι φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει οι δύο μητέρες όπως βλέπετε, να μην ήταν ούτε βίαιες ούτε πορνογραφικές… παρ’ όλα αυτά, προς μεγάλη έκπληξη όλων, την επόμενη ημέρα η σελίδα απλά… δεν υπήρχε! Είχε διαγραφεί!

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, τόσο από την ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει τη σελίδα στο facebook όσο και πλήθος μελών που μοιράστηκαν επικριτικά σχόλια και μηνύματα για το περιστατικό.

Η Sharon Blackstone μιλώντας στην Guardian είπε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια αθώα παιδική φωτογραφία της κόρης μου που προσομοιάζει την φυσική πράξη του θηλασμού, θεωρήθηκε “παραβίαση” και έπρεπε να διαγραφεί γι’ αυτό ολόκληρη η ομάδα”.

Οι αντιδράσεις τελικά είχαν αποτέλεσμα! Η εταιρεία αναγκάστηκε όχι μόνο να επαναφέρει τη σελίδα κανονικά στη λειτουργία της αλλά να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη καθώς όπως δήλωσε για τη διαγραφή εκπρόσωπός του facebook: “Δεν τίθεται θέμα παραβίασης. Η σελίδα διαγράφηκε κατά λάθος”.

Είναι γεγονός πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πρόβλημα στο facebook για θέματα σχετικά με το θηλασμό…

Λέτε αύριο-μεθαύριο να διαγράψουν και τις δικές μας σελίδες από το facebook; Δεν είναι και λίγες οι σχετικές φωτογραφίες που έχουμε μοιραστεί με όλους εσάς μέσα από τη σελίδα μας “Μητρικός Θηλασμός” αλλά και την υποστηρικτική μας ομάδα “Απανταχού θηλάζουσες” !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *