Δυσκολία ύπνου και θηλασμός νεογέννητου

Δυσκολία ύπνου και θηλασμός νεογέννητου

Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
pediatriki on line
Η κορούλα μου είναι 29 ημερών και θηλάζει από τα πρώτα λεπτά μετά τη γέννησή της.

Αν και από το μαιευτήριο με είχαν διαβεβαιώσει ότι θήλαζε ικανοποιητικά και έδειχνε να χορταίνει, λίγες μέρες αφού επιστρέψαμε στο σπίτι άρχισε να δυσκολεύεται να κοιμηθεί, με αποτέλεσμα να αμφιβάλω για την επάρκεια του γάλακτός μου.

Συγκεκριμένα, αφού θηλάσει όση ώρα αυτή θέλει (πάντα πάνω από μία ώρα) και δείξει χορτάτη, αποκοιμιέται στο στήθος,τη βάζω στο κρεβατάκι της και μετά από 1-2 λεπτά ξυπνάει και κλαίει απαρηγόρητη. Την ξαναπαίρνω στο στήθος, το πιπιλά μέχρι να ξανακοιμηθεί και όταν την βάλω πάλι στο κρεβάτι της ξυπνά.

Αυτό συμβαίνει καθημερινά για ώρες ατέλειωτες (μπορεί και 7 ώρες) μέχρι να κοιμηθεί το πολύ 3 ώρες και αφού ξυπνήσει να ξαναρχίσει το ίδιο πράγμα.

Για λίγες μέρες της έδωσα και λίγο συμπλήρωμα, όπως μου σύστησε η παιδίατρος  μήπως και ησυχάσει, αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Και πάλι, μετά το συμπλήρωμα αποζητούσε το στήθος μου για να κοιμηθεί, οπότε το κόψαμε το ξένο γάλα και συνεχίζουμε με αποκλειστικό θηλασμό.

Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να κοιμάται καλύτερα το μωρό μου, καθώς και αν κινδυνεύει να πάθει κάτι από τον λίγο ύπνο που κάνει και ο οποίος περιορίζεται συνήθως στην αγκαλιά μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Δήμητρα Π., Παλαιό Φάληρο

16/01/2012

Αγαπητή Δήμητρα,

μπράβο για την προσπάθεια που καταβάλλεις να θηλάσεις το μωράκι σου!

Τα συμπτώματα που περιγράφεις και το βάρος που δίνεις στις 20 μέρες ζωής δείχνουν ότι θα χρειαστείς σίγουρα βοήθεια από επαγγελματία σύμβουλο γαλουχίας– υπάρχουν πολλοί στην Αθήνα.

Θα πρέπει να σας δει άμεσα για να λάβει καλύτερο ιστορικό και να εξετάσει τον τρόπο που θηλάζετε μόνο έτσι θα έχεις λύση στο πρόβλημα σου.

Καλή συνέχεια και μην το αφήνεις.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *